Οι Ομπάμα κερδίζουν και στο στυλ!

06.11.2008
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της οικογένειας Ομπάμα, μετά τη θριαμβευτική νίκη γέμισε ελπίδα τον κόσμο ολόκληρο ότι ένας νέος αέρας πρόκειται φυσήξει στο Λευκό Οίκο φέρνοντας την αλλαγή και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της οικογένειας Ομπάμα, μετά τη θριαμβευτική νίκη γέμισε ελπίδα τον κόσμο ολόκληρο ότι ένας νέος αέρας πρόκειται φυσήξει στο Λευκό Οίκο φέρνοντας την αλλαγή και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αφού το ανανεωτικό πνεύμα πρόκειται να επηρεάσει και τις ενδυματολογικές επιλογές των προεδρικών εμφανίσεων.

Και μόνο η χρωματική ομοιομορφία, σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου, αρκεί για να μας προϊδεάσει για το τι πρόκειται να συμβεί.

Χαρακτηριστικά, η νέα πρώτη κυρία των Η.Π.Α., βλέπουμε να ξεφεύγει από τα αυστηρά ταγέρ και, αντ’ αυτών, να προτιμά ένα εναλλακτικό μαύρο φόρεμα με κόκκινες πινελιές δια χειρός Νάρκισο Ροντρίγκεζ.

Στο ίδιο στυλ κινήθηκε και ο μεγάλος νικητής, με σκούρο μπλε κοστούμι από τον Χαρτ Σάφνερ Μαρξ συνδυάζοντάς το με σκούρα κόκκινη ριγέ γραβάτα. Όμως, η νέα τάξη πραγμάτων ήταν ιδιαίτερα εμφανής στα παιδιά, που συνόδεψαν τους γονείς τους ως είθισται, αλλά που για πρώτη φορά δεν θύμιζαν βικτωριανές κούκλες.

Η μεγάλη κόρη Μάλια φόρεσε κόκκινο φόρεμα με στρίφωμα μπαλούν, ενώ η μικρή κόρη Σάσα, διάλεξε μαύρο φόρεμα με έναν τεράστιο φιόγκο μπροστά.

Οι ειδήμονες του στυλ αποφάνθηκαν ότι η εικόνα της οικογένειας έδινε την εντύπωση του απόλυτου συντονισμού αλλά και της αυτοπεποίθησης. "Η Μισέλ και ο Μπαράκ έχουν το κλασικό αμερικάνικο στυλ το οποίο ελπίζουμε να διατηρήσουν και στον Λευκό Οίκο" υποστήριξαν σύσσωμοι.

Ιδιαίτερα η σύζυγος του προέδρου, που έχει ήδη διακριθεί ως μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο, δείχνει σταθερά την προτίμησή της στους νέους σχεδιαστές όπως η Μαρία Πίντο, αλλά δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι τις περισσότερες φορές κυκλοφορεί με ρούχα από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως τα Gap και τα H&M. Μάλιστα, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού της Όπρα Γουίνφρεϊ, Άνταμ Γκλάσμαν, δηλώνει γι' αυτήν: "Η Μισέλ χειρίζεται σωστά τη μόδα και πως το συγκεκριμένο φόρεμα κολακεύει πολύ τη σιλουέτα της. Οι κόκκινες πινελιές δείχνουν πως της αρέσει να ξεχωρίζει και να κερδίζει τις εντυπώσεις".

Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν και άσχημες κριτικές που υποστήριζαν ότι το φόρεμα δεν την κολάκευε καθόλου ενώ άλλοι σάρκασαν πως θυμίζει αποκριάτικο κοστούμι!

Όσο για τον πρόεδρο, το κοστούμι του σχολιάστηκε πολύ θετικά ως "δυνατό, που φανερώνει αυτοπεποίθηση, αλλά που χρειάζεται έναν πραγματικά δυναμικό άντρα για να αναδειχθεί". Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μικρές δεσποινίδες. "Οι όμορφες κόρες του Ομπάμα ολοκλήρωσαν την εικόνα της ευτυχισμένης οικογένειας που διαθέτει στυλ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός σχεδιαστής Ζακ Ποσέν.

Ελπίζουμε η νίκες για την οικογένεια του Μπάρακ Ομπάμα να συνεχιστούν και πέρα από το πεδίο του στυλ, φέρνοντας περισσότερη ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο.