Πώς να μετρήσεις σωστά το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου

28.08.2022
Πώς να μετρήσεις σωστά το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου
Για να μη χρειαστείς να κάνεις επιστροφές ή ανταλλαγές!

Αν δεν αρραβωνιάστηκες πρόσφατα, πιθανότητα δεν ξέρεις το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου. Με διαφορετικά δάχτυλα δυνητικά διαφορετικών μεγεθών, είναι δύσκολο να είσαι σίγουρη τι ακριβώς μέγεθος δαχτυλιδιού να επιλέξεις όταν ψωνίζεις δαχτυλίδια στο διαδίκτυο. Σε ένα κατάστημα, θα μπορούσες να δοκιμάσεις όλα τα διαφορετικά μεγέθη μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, αλλά όταν ψωνίζεις online, θα πρέπει να ξέρεις ποιο μέγεθος σου αντιστοιχεί.

Τι είναι το Barbiecore; Όσα αξίζει να ξέρεις για τη νέα τάση της μόδας

Ευτυχώς, οι περισσότερες μάρκες κοσμημάτων έχουν κάποιο είδος γραφήματος μεγεθών στο οποίο μπορείς να ανατρέξεις — αλλά θα πρέπει να κάνεις μια μέτρηση. Πάρτε τη μεζούρα σου και ένα στυλό ή ένα δαχτυλίδι για να βρεις πώς να μετρήσεις το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου.

Πώς να μετρήσεις το μέγεθος του δαχτυλιδιού στο σπίτι:
Βρήκες λοιπόν ένα δαχτυλίδι που σου αρέσει, αλλά στη συνέχεια, πηγαίνεις να το τοποθετήσεις στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών σου και θα σου ζητείται να επιλέξεις το μέγεθός σου. Αντί να μαντεύεις και να ελπίζεις για το καλύτερο, δοκίμασε τα παρακάτω κόλπα και εργαλεία για να βρεις το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου. Υπενθύμιση: Το δάχτυλό σου στο αριστερό σου χέρι δεν είναι απαραίτητα το ίδιο μέγεθος με το δεξί σου χέρι, επομένως μέτρησε το δάχτυλο στο οποίο θα φορέσεις το δαχτυλίδι.

Πώς να μετρήσεις την περιφέρεια του δάχτυλού σου
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κορδόνι, άλλοι χρησιμοποιούν μια λωρίδα χαρτιού, αλλά θέλεις να βρεις κάτι παρόμοιο με το πλάτος του δαχτυλιδιού που προσπαθείς να αγοράσεις, το οποίο μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το δάχτυλό σου. Κράτησε την άκρη στο δάχτυλό σου και τύλιξε το εργαλείο μέτρησης γύρω γύρω σφιχτά μέχρι να φτάσει εντελώς και να ευθυγραμμιστεί τέλεια.

Κράτησε και τα δύο άκρα στη θέση τους και τράβηξε μια γραμμή στο κορδόνι ή στο χαρτί για να σημειώσεις το σημείο όπου τα άκρα συναντώνται ή αρχίζουν να επικαλύπτονται.

Ξετύλιξε τη λωρίδα ή το κορδόνι και άπλωσε το δίπλα σε ένα χάρακα. Μέτρησε την απόσταση από την άκρη μέχρι τη γραμμή που σχεδίασες. Γράψε την ακριβή μέτρηση (όσο περισσότερη στρογγυλοποίηση κάνεις, τόσο λιγότερο ακριβής είναι η μέτρηση, οπότε προσπάθησε να είσαι ακριβής).

Χρησιμοποίησε ένα διάγραμμα μεγέθους δακτυλίου για να μετατρέψεις τη μέτρηση. Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής έχουν γραφήματα μεγεθών στα οποία μπορείς να ανατρέξεις, αλλά μπορείς επίσης να βρεις πολλά γραφήματα στο διαδίκτυο.