Το biker στυλ είναι η μεγάλη τάση του Φθινοπώρου

19.08.2022
Το biker στυλ είναι η μεγάλη τάση του Φθινοπώρου
Ανανέωσε τη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα με δερμάτινα jackets, τρους και μεταλλικές λεπτομέρειες

Σχετικά με τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν το φετινό Φθινόπωρο, δε χωράει αμφιβολία πως το biker στυλ είναι μια από τις επικρατέστερες. Αποτελούμενο από δερμάτινα είδη και μια επικίνδυνη, σκληρή στάση, το στυλ συνδυάζει τη δύναμη με τη θηλυκότητα.

Η στυλίστρια Amberly Reese λέει: «Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται το biker στυλ, τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό είναι τα απαραίτητα: Moto jackets, εκτεθειμένα ογκώδη φερμουάρ, ταλαιπωρημένα γραφικά μπλουζάκια και άφθονο δέρμα!» Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, λέει, θα είναι διαδεδομένα την ερχόμενη σεζόν - αρκεί να παρατηρήσεις τα shows Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 από τους Chloé, Prada και Alexander McQueen.

Η Lily James είναι πραγματικά αγνώριστη στη νέα goth-glam καμπάνια του Versace

«Ενώ εξακολουθούμε να βλέπουμε μερικά παραδοσιακά στοιχεία, η τάση 'bikercore' του 2022 εισάγει επίσης μια ενημερωμένη γυναικεία πινελιά στο κλασικό στυλ των δερμάτινων μπουφάν, σε συνδυασμό με φούστες και πιο θηλυκά αξεσουάρ», λέει η Reese. Η συλλογή του Balmain από την ίδια σεζόν υιοθέτησε μια παρόμοια διάθεση, παρουσιάζοντας δομημένους κορσέδες και μίνι φούστες.

Παρακάτω, θα βρεις μερικούς τρόπους να ενσωματώσεις το biker στυλ στο προσωπικό σου ντύσιμο:

Studs

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα καρφιά είναι μια αναπόσπαστη πτυχή της φετινής αισθητικής που έχει εμμονή με το biker στυλ. Δοκίμασε ένα total denim look διακοσμημένο με τρουκς.

Δέρμα

Για όσες προτιμούν μια τολμηρή προσέγγιση αυτής της τάσης, τα μαύρα δερμάτινα σύνολα από την κορυφή μέχρι τα νύχια θα είναι το καλύτερο. Άλλες μπορεί να επιλέξουν μια πιο λεπτή εμφάνιση, ενσωματώνοντας ένα έντονο βασικό στοιχείο, όπως χοντροκομμένες δερμάτινες μπότες.

Μεταλλικές λεπτομέρειες

«Ένα από τα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αυτή τη σεζόν είναι ότι το ασήμι είναι ο νέος χρυσός, ο οποίος προσφέρεται υπέροχα στην biker τάση, της οποίας τα βασικά στοιχεία χρησιμοποιούν ασημένια διακοσμητικά στοιχεία», λέει η Reese.

Το Girly συναντά το Grunge

«Είναι εύκολο να συνδυάσεις δύο διαφορετικές αισθητικές – το κόλπο είναι να βρεις μια ισορροπία που να παραμένει πιστή στο προσωπικό σου στυλ», συμβουλεύει η Reese. «Ξεκίνα με ένα κομμάτι βάσης που ξέρεις ότι λειτουργεί καλά για εσένα. Για παράδειγμα, αν το στυλ σου τείνει να είναι πιο θηλυκό, προτίμησε ένα κομψό slip φόρεμα που μπορείς να το συνδυάσεις με αξεσουάρ που έχουν πιο αρρενωπή αίσθηση, όπως ένα δερμάτινο μπουφάν».