Τι είναι το Barbiecore; Όσα αξίζει να ξέρεις για τη νέα τάση της μόδας

18.08.2022
Τι είναι το Barbiecore; Όσα αξίζει να ξέρεις για τη νέα τάση της μόδας
Οι διάσημοι στυλίστες εξηγούν την τάση της μόδας και από που προήλθε

Τίποτα δεν συνδυάζεται όπως τα φωτεινά χρώματα και το καλοκαιρινό στυλ, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι στυλίστες, οι διάσημοι και οι καθημερινοί fashionistas έχουν λατρέψει την τελευταία τάση του Διαδικτύου: το Barbiecore. Λαμπερή και τολμηρή, αδιαμφισβήτητα διασκεδαστική και θηλυκή, αυτή η τάση κυριεύει τις πασαρέλες και το TikTok.

Πώς να φορέσεις το μαγιό όταν δεν πηγαίνεις στην παραλία ή στην πισίνα

Τι είναι το Barbiecore;
«Η μόδα του Barbiecore είναι οτιδήποτε αναφέρεται στον υπέροχο κόσμο της Barbie», εξηγεί η στυλίστρια Samantha Brown, «ιδιαίτερα σε ζεστό ροζ και τσιχλόφουσκα χρώμα». Η στυλίστρια διασημοτήτων K.J. Ο Moody συμφωνεί, περιγράφοντας το στυλ ως «μονόχρωμο και απλό, αλλά εξακολουθεί να είναι υπερβολικό». Σκέψου φωτεινά χρώματα και υπερβολικές αναλογίες, μίνι φορέματα και γιγαντιαίες πλατφόρμες, και λάμψη - οτιδήποτε θα έβλεπες στην ίδια την εμβληματική κούκλα.

Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο νοσταλγίας στην τάση Barbiecore. Τόσο η Brown όσο και η Moody εξηγούν ότι η τάση έχει στοιχεία των δεκαετιών του '80 και του '90 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της αναζωπύρωσης παρόμοιου στυλ όπως η μόδα του Y2K. «Το Barbiecore ορίζεται, όπως και οι περισσότερες άλλες βασικές τάσεις, ότι έχει μια ιδιαίτερη και στοχευμένη αισθητική», εξηγεί η διάσημη στυλίστρια Britt Theodora.

Αλλά το Barbiecore είναι κάτι περισσότερο από τα σωστά κομμάτια. Αφορά επίσης τις γυναίκες που ανακτούν και ενστερνίζονται τη δύναμή τους, εξηγεί η στυλίστρια διασημοτήτων Erin Walsh, η οποία είναι υπεύθυνη για το styling του εμβληματικού Barbiecore look της Anne Hathaway. Έχει να κάνει με το «να γιορτάζουμε το θεϊκό θηλυκό και να επιλέγουμε υπερβολικά θηλυκά χρώματα, σχήματα και σιλουέτες», εξηγεί.

Από πού προήλθε το Barbiecore;
«Από τη σκοπιά της μόδας, η τάση σίγουρα εκτοξεύτηκε μετά την παρουσίαση της συλλογής της Valentino για το φθινόπωρο 2022», εξηγεί η Theodora. Η συλλογή αποτελείται εξ ολοκλήρου από «αποχρώσεις του ζεστού ροζ που ο δημιουργικός διευθυντής Pierpaolo Piccioli ανέπτυξε απευθείας με την Pantone», μοιράζεται η ίδια.

«Αναμφίβολα, η άνοδος της δημοτικότητας του Barbiecore σχετίζεται στενά με εκείνες τις παρασκηνιακές φωτογραφίες της Margot Robbie να υποδύεται τη Barbie στην επερχόμενη ταινία της Greta Gerwick», εξηγεί η Theodora.

«Το Barbiecore αντιπροσωπεύει την ιδέα ότι οι διασκεδαστικές, έντονα χρωματισμένες και υπερβολικές εμφανίσεις δεν χρειάζεται να συναντώνται μόνο σε μια κούκλα», εξηγεί η Theodora. «Η ίδια η Barbie αντιπροσωπεύει τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ιδέα ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει ή να είναι ό,τι θέλει», λέει, «και το ίδιο ισχύει και για το ντύσιμο Barbiecore».