Οι "κανόνες" της μόδας που πρέπει να αγνοήσεις

25.06.2020
Οι "κανόνες" της μόδας που πρέπει να αγνοήσεις
Γίνε στυλάτη μακριά από στερεότυπα και μύθους

Μεγάλες ντουλάπες, συρτάρια που ξεχυλίζουν από ρούχα και παπουτσοθήκες με αμέτρητα και ξεχασμένα παπούτσια: Μπορεί αυτές οι εικόνες να φάνταζαν κάποτε ιδανικές, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι προσεκτικά διαμορφωμένες capsule γκαρνταρόμπες είναι το μεγάλο must της εποχής.

Δες και αυτό: Θα είναι αυτό το φόρεμα το απόλυτο fashion item του καλοκαιριού;

Ο υπερκαταναλωτισμός και η γρήγορη μόδα είναι τρομακτικά επιζήμια για τον πλανήτη και η ανάγκη για βιώσιμες επιλογές είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Σε ό,τι αφορά εμάς προσωπικά, οι αμέτρητες επιλογές ρούχων πολλών από τα οποία δε θυμόμαστε καν είναι κάτι παραπάνω από περιττές. Η YouTuber Alyssa Beltempo έκανε πρόσφατα ένα βίντεο σχετικό με τους μύθους της μόδας που πρέπει να αγνοήσουμε για να ντυνόμαστε με βάση το στυλ μας και μόνο.

Αυτό το είδες; Beach Style: Πώς να έχεις στυλ (και) στην παραλία

Αυτοί είναι οι μύθοι της μόδας που πρέπει να αγνοήσεις:

Αν θες μια πραγματικά βιώσιμη γκαρνταρόμπα, δε χρειάζεται να αγοράζεις συνεχώς νέα κομμάτια για να την εμπλουτίσεις. Αξιοποίησε όσο καλύτερα μπορείς όσα ήδη έχεις, και αν χρειάζεται να αποκτήσεις κάποια κομμάτια που σου λείπουν, ψάξε για brands που δουλεύουν με βιώσιμα υλικά ή second hand καταστήματα.

Δε χρειάζεσαι συνεχώς κάτι το καινούργιο. Τα social media έχουν προσφέρει το ιδανικό έδαφος για τις εταιρείες να κάνουν marketing προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, δημιουργώντας συνεχώς ψευδείς ανάγκες. Αντιστάσου στην ασταμάτητη διαφήμιση και φόρεσε αυτά που ήδη έχεις.

Ξέχασε το "αυτό δεν ταιριάζει σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας". Πρόκειται για ένα ξεπερασμένο κανόνα. Το μόνο που θα έπρεπε να καθορίζει το τι θα επιλέξεις να φορέσεις ή όχι είναι η προσωπικότητα και το στυλ σου.

Διαμόρφωσε την εικόνα σου όπως κι αν είναι αυτή. Μη διστάσεις να φορέσεις τακούνια αν είσαι ψηλή και μη φοβηθείς να φορέσεις ένα μάξι φόρεμα εάν είσαι λίγο πιο κοντή. Βρες κάτι που να ταιριάζει να εφαρμόζει όμορφα στο σώμα σου και μην πέφτεις σε παγίδες-κουτάκια.