Πες μου τι φοράς να σου πω τι νιώθεις

19.08.2008
Κάποιες γυναίκες ντύνονται με περισσότερη προσοχή στην πλαζ απ' ότι στην πόλη. Άλλες πάλι, δεν βλέπουν την ώρα να εμφανιστούν ντυμένες στο ελάχιστο δυνατό.

Κάποιες γυναίκες ντύνονται με περισσότερη προσοχή στην πλαζ απ' ότι στην πόλη. Άλλες πάλι, δεν βλέπουν την ώρα να εμφανιστούν ντυμένες στο ελάχιστο δυνατό. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, ίσως ο μόνος λόγος να μην είναι ότι θέλετε να προστατευτείτε από τον ήλιο, αλλά και ότι αποφεύγετε να δείξετε το σώμα σας. Ανάλογα με το αξεσουάρ που θεωρείτε απαραίτητο, μπορείτε να καταλάβετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Πουθενά χωρίς το καπέλο.
Ειδικά αν προτιμάτε τα μεγάλα καπέλα στυλ καομπόι, σας ενδιαφέρει κυρίως να κρύψετε το πρόσωπό σας από τους άλλους. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως χαρακτηρίζει τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα οποία γυρεύουν πάντα την αναγνώριση των άλλων. Δεν σας πειράζει να βρεθείτε στο επίκεντρο της προσοχής, αρκεί να νιώθετε ασφαλής από τις κριτικές.

Πάντα με το παρεό.
Αν δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε το παρεό σας και το βγάζετε μόνο όταν πρόκειται να βουτήξετε στη θάλασσα, το πιθανότερο είναι να είστε τελειομανής και να μην ανέχεστε να βλέπουν οι άλλοι την παραμικρή ατέλεια πάνω σας. Στην πραγματικότητα θέλετε να ελέγχετε κάθε πλευρά της ζωής σας, ιδιαίτερα τον συναισθηματικό τομέα, ίσως επειδή φοβάστε υπερβολικά να χάσετε τον έλεγχο.

Μονίμως με τα γυαλιά ηλίου.
Εντάξει, είπαμε ότι είναι απαραίτητα για να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο, αλλά υπάρχουν και στιγμές που μπορείτε να τα βγάλετε. Αν αυτό σας προκαλεί δυσφορία, σημαίνει ότι είστε ντροπαλή και αγχώδης. Ίσως για σας τα γυαλιά ηλίου να είναι ένα είδος μάσκας που σας απομονώνει από τον εξωτερικό κόσμο, ειδικά σε έναν χώρο διακοπών όπου οι ρόλοι είναι διαφορετικοί από την καθημερινότητα. Οι σχέσεις σας με τους άλλους δεν είναι πάντα εύκολες.

Κουβαλάτε παντού την τσάντα με όλα σας τα υπάρχοντα.
Από τις σαγιονάρες και την πετσέτα μέχρι τα καλλυντικά, ένα βιβλίο, μια αλλαξιά ρούχα. Νιώθετε ασφαλής μόνο όταν έχετε μαζί σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε. Είναι ένας τρόπος για να ξορκίσετε τους φόβους σας.

Ψηλά τακούνια.
Αν επιμένετε να φοράτε ψηλοτάκουνα τσόκαρα στην παραλία, το πιθανότερο είναι να θέλετε να δείχνετε πιο ψηλή από τις άλλες γυναίκες, με τις οποίες έχετε μια ισχυρή σχέση ανταγωνισμού. Σας αρέσει να βλέπετε λίγο αφ' υψηλού τα πράγματα!