Βάλτε τους τα γυαλιά...

23.07.2008
Προστατέψτε τα μάτια σας και επιλέξτε το κατάλληλο ζευγάρι για να ταιριάζει στο πρόσωπό σας, δίνοντάς του έναν τόνο μυστηρίου στην εμφάνισή σας.

Προστατέψτε τα μάτια σας και επιλέξτε το κατάλληλο ζευγάρι για να ταιριάζει στο πρόσωπό σας, δίνοντάς του έναν τόνο μυστηρίου στην εμφάνισή σας. Απαραίτητο καλοκαιρινό αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου δίνουν έναν τόνο μυστηρίου και συμπληρώνουν την εμφάνισή σας με έναν κομψό τρόπο. Αρκεί βέβαια να είναι το σωστό σχήμα και μέγεθος για το πρόσωπό σας. Επιλέξτε τα δικά σας ανάλογα με τη φυσιογνωμία σας.

*Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, σας ταιριάζουν τα γυαλιά με στενό και γωνιώδες σχήμα που θα τονίζουν το μέτωπο, τα μάγουλα και το πιγούνι. Ιδανικά χρώματα το καφέ και το μαύρο.

*Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, σας ταιριάζουν τα γυαλιά με φαρδύ, οβάλ σχήμα που μαλακώνουν τις γραμμές του προσώπου.

*Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, σας ταιριάζουν όλα τα σχέδια, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι ένα σχήμα στο ίδιο πλάτος με τα μάγουλά σας.

*Αν έχετε τριγωνικό πρόσωπο, σας ταιριάζουν τα γυαλιά με λεπτό σκελετό και κάθετες γραμμές. Φροντίστε τα γυαλιά να μην καλύπτουν το επάνω μέρος του προσώπου.

*Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, προτιμήστε τα γυαλιά σε οβάλ, στρογγυλό ή σχήμα σταγόνας.

*Αν έχετε πλατιά μύτη, αποφύγετε τα γυαλιά με στενή γέφυρα.

*Αν έχετε μεγάλη μύτη, προτιμήστε ένα σχέδιο ίσιο και οριζόντιο με χαμηλή γέφυρα.

*Αν τα μάτια σας είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, προτιμήστε έναν μικρό σκελετό.

*Αν τα μάτια σας απέχουν αρκετά, φορέστε γυαλιά χωρίς πλαίσιο.

*Τα γυαλιά πρέπει επίσης να ταιριάζουν με τα μαλλιά και το χτένισμά σας.

*Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά σας πηγαίνουν περισσότερο τα λεπτά σχέδια, ενώ αν είναι πολύ σγουρά προτιμήστε γυαλιά που να ξεκινάνε από το μέτωπο. Στα ίσια μαλλιά ταιριάζουν περισσότερο τα στρογγυλά γυαλιά και αν έχετε πολύ κοντά ή πολύ μακριά μαλλιά μπορείτε να τολμήσετε ένα πιο εντυπωσιακό σχέδιο.

*Το χρώμα των φακών στα γυαλιά ηλίου επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Οι φακοί σε παστέλ αποχρώσεις είναι πολύ στη μόδα και κολακεύουν όλα τα σχήματα προσώπου και όλες τις επιδερμίδες. Οι φακοί σε ουδέτερα χρώματα όπως γκρίζο ή γκριζοπράσινο είναι οι πιο ευέλικτοι και προσφέρουν την καλύτερη προστασία. Οι καφέ και οι χρωματιστοί φακοί είναι ιδανικοί για το οδήγημα γιατί επιτρέπουν την καλύτερη ποιότητα χρωμάτων. Οι φακοί σε κίτρινο ή κεχριμπαρί είναι καλύτεροι αν χρειάζεται να διακρίνετε λεπτομέρειες. Αν πάλι απλώς θέλετε να συνδυάσετε το χρώμα των φακών με τα ρούχα σας, η επιλογή είναι τεράστια. Απλώς διαλέξτε ένα σχέδιο γυαλιών με φακούς που αλλάζουν.