5 βασικά κομμάτια για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα!

18.07.2008
Από την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα δεν πρέπει να λείπουν τα πέντε βασικά κομμάτια της μόδας για τις ζεστές ημέρες:

Από την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα δεν πρέπει να λείπουν τα πέντε βασικά κομμάτια της μόδας για τις ζεστές ημέρες:

Η εβαζέ φούστα. Κλασική αξία που κολακεύει ιδιαίτερα τη μεσογειακή σιλουέτα γιατί εφαρμόζει στη μέση και πέφτει ανάλαφρα στους γοφούς χωρίς να τονίζει τις καμπύλες. Το μάκρος συνήθως είναι στο γόνατο.

Κάπρι. Πάντα στη μόδα, φέτος πρωταγωνιστεί το σκούρο μπλε και το χακί, τα οποία συνδυάζονται τόσο με μονόχρωμα όσο και με εμπριμέ μπλουζάκια ή πουκάμισα. Αν διαλέξετε ένα εμπριμέ κάπρι, αποφύγετε τα μεγάλα σχέδια, εκτός αν είστε πολύ αδύνατη, γιατί προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα.

Παρεό. Απαραίτητα στην παραλία και πιο εντυπωσιακά από ένα απλό φόρεμα, τα παρεό προσθέτουν χάρη και θηλυκότητα σε όλους τους τύπους γυναίκας. Μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κοντά, μακριά, δεμένα στο λαιμό ή στο πλάι.

Ενσωματωμένα σουτιέν. Στην κορυφή της φετινής μόδας, τα ενσωματωμένα και συνήθως ενισχυμένα σουτιέν σε εξώπλατα μπλουζάκια και φορέματα, δίνουν λύση στο πρόβλημα της αντιαισθητικής τιράντας, ενώ προσφέρουν στήριξη και κολακεύουν το ντεκολτέ.

Σορτσάκια. Τέλεια για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες, φοριούνται άνετα στην παραλία αλλά και στις στιγμές χαλάρωσης. Το μάκρος εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τον σωματότυπό σας. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ισορροπία. Αποφύγετε τα πολύ αποκαλυπτικά μπλουζάκια με ένα καυτό σορτσάκι. Το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.

Φούστες για το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι η φούστα βρίσκεται στην πρώτη θέση της μόδας. Σε ανάλαφρα υφάσματα και θηλυκή γραμμή, με μικρά εμπριμέ, δαντέλα, βολάν, ασύμμετρο μάκρος. Θα φορέσουμε φούστες με σκίσιμο, πλισέ, τσιγγάνικες, φακέλους, από τζιν.

*Ανάλογα με το ύφος που προτιμάτε, μπορείτε να συνδυάσετε μια μακριά φούστα με ένα εντυπωσιακό μακό, με ένα αποκαλυπτικό μπλουζάκι, με ένα κομψό εφαρμοστό αμάνικο πουκάμισο.

*Αν προτιμάτε τη μίνι φούστα διαλέξτε τη σωστή για τη σιλουέτα σας. Αν έχετε μακριά πόδια μπορείτε να τολμήσετε μια μίνι φούστα-φάκελο από εμπριμέ ύφασμα.

*Οι ίσιες φούστες είναι ξανά στη μόδα και ταιριάζουν στις λεπτές σιλουέτες. Αν έχετε λεπτή μέση μπορείτε να τη συνδυάσετε με ένα εφαρμοστό μπλουζάκι.

*Προσέξτε ιδιαίτερα τους χρωματικούς συνδυασμούς. Φέτος είναι στη μόδα οι έντονες αντιθέσεις, όπως μαύρο-άσπρο, κίτρινο-μπλε, ροζ-καφέ, λαδί-κόκκινο, κόκκινο-λευκό. Ένα καρό πουκαμισάκι θα δείξει πολύ κομψό με μια ασύμμετρη μονόχρωμη φούστα.

Ποιο σορτ να φορέσω...

Διαλέξτε το σορτ που ταιριάζει στον τύπο σας και αναδείξτε τη γραμμή σας, κρύβοντας τις ατέλειες, για να νιώθετε άνετα και να έχετε μια αρμονική εμφάνιση.

1. Προτιμήστε ένα κοντό σορτ αν τα πόδια σας δεν είναι μακριά ή είστε μικροκαμωμένη. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε πιο ψηλή.

2. Αποφύγετε τις πιέτες και τις σούρες στην κοιλιά αν η μέση σας δεν είναι «δαχτυλίδι» και προτιμήστε ένα σορτ σε απλή γραμμή.

3. Αν έχετε «μεσογειακή» σιλουέτα με φαρδιά λεκάνη προτιμήστε ένα πιο μακρύ σορτ σε φαρδιά εβαζέ γραμμή.

4. Αν δεν έχετε καμπύλες μπορείτε να φορέσετε ένα σορτ με σούρα στη μέση ή με χαμηλό καβάλο και κουμπάκια.

5. Αν είστε ψηλή με μακριά πόδια το σορτ που θα αναδείξει περισσότερο τη σιλουέτα σας είναι η βερμούδα σε φαρδιά γραμμή, που μπορείτε να συνδυάσετε με ένα ριχτό αμάνικο μπλουζάκι και χρωματιστές σαγιονάρες.

6. Αποφύγετε τα πολύ εφαρμοστά και αποκαλυπτικά μπλουζάκια με τα σορτ.

Ποιο σουτιέν να φορέσω...

Τα ανάλαφρα υφάσματα και οι αποκαλυπτικές γραμμές των καλοκαιρινών ρούχων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του σουτιέν. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό θέαμα από τις τιράντες ή το κούμπωμα που φαίνονται μέσα από το εξώπλατο μπλουζάκι ή φόρεμα.

*φροντίστε να έχετε μερικά σουτιέν στράπλες σε τρία βασικά χρώματα - μπεζ, μαύρο, λευκό- που θα φορέσετε με τα εξώπλατα.

*αποφύγετε τα σχέδια με δαντέλες και ραφές ώστε να μη διαγράφουν κάτω από τα εφαρμοστά μπλουζάκια.

*φορέστε ένα σουτιέν τριών τετάρτων με το ντεκολτέ σας. Δίνει αρκετή στήριξη και κάλυψη χωρίς να φαίνεται.

*προτιμήστε το σουτιέν στο χρώμα του δέρματος κάτω από ένα αραχνοΰφαντο ύφασμα. Το λευκό θα φαίνεται περισσότερο.

*δοκιμάστε τα αθλητικά σουτιέν που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τον ιδρώτα.

*τα σουτιέν με τιράντες που σταυρώνουν στην πλάτη και κουμπώνουν μπροστά είναι ιδανικά για τα περισσότερα εξώπλατα.

*τα σουτιέν με τιράντες από διάφανη σιλικόνη φοριούνται άνετα με πολλά εξώπλατα.

Νέλλη Παρασκευοπούλου