4 μικρές στιλιστικές απροσεξίες στην εμφάνισή σου που μπορούν να σε κάνουν μη ελκυστική

01.12.2023
4 μικρές στιλιστικές απροσεξίες στην εμφάνισή σου που μπορούν να σε κάνουν μη ελκυστική
Ο Christian Dior είπε κάποτε: «Η απλότητα, το καλό γούστο και η περιποίηση είναι τα τρία βασικά στοιχεία του καλού ντυσίματος και αυτά δεν κοστίζουν χρήματα». Μερικές από εμάς τείνουμε να ξεχνάμε το τρίτο, το οποίο υπονομεύει την αξία των δύο πρώτων.

Παρακάτω θα διαβάσεις για 4 μικρές στιλιστικές απροσεξίες στην εμφάνισή σου που μπορούν να κάνουν κακή εντύπωση.

Ξεθωριασμένα ρούχα

Ένα μαύρο φόρεμα μπορεί να αναδείξει μια εμφάνιση. Αλλά αν το ύφασμα μοιάζει σαν να έχει πλυθεί δεκάδες φορές και το χρώμα του απέχει πλέον πολύ από το τέλειο μαύρο που ήταν, θα σε κάνει να φαίνεσαι απεριποίητη. Αυτό δεν ισχύει μόνο για μαύρα ρούχα, αλλά για οποιαδήποτε κορεσμένα χρώματα.

Τι να κάνεις: Πλύνε τα φωτεινά και μαύρα ρούχα σου σε κρύο νερό και μην τα στεγνώνεις. Για περαιτέρω διατήρηση του χρώματος, μπορείς να προσθέσεις ξύδι ή τσάι κατά το πλύσιμο. Τα πιο επιρρεπή στο ξεθώριασμα είναι τα ρούχα από λινό ή ρεγιόν, ενώ το μαλλί και το νάιλον μπορούν να διατηρήσουν το χρώμα τους για περισσότερο.

5 στιλιστικές συμβουλές που θα αλλάξουν άμεσα την εμφάνισή σου

Όχι απόλυτα λευκά ρούχα

Το λευκό, όπως και το μαύρο, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην εμφάνισή σου, αλλά μόνο αν είναι τέλειο. Οι κίτρινες ή γκρι αποχρώσεις ενός άλλοτε λευκού ρούχου θα σε κάνουν να φαίνεσαι ατημέλητη. Οι χειρότεροι λεκέδες στα λευκά ρούχα είναι από τον ιδρώτα.

Τι να κάνεις: Πάρε ένα νέο λευκό ρούχο και σύγκρινε το με όλα τα λευκά ρούχα που έχεις. Τα ελαφρά σημάδια κιτρινίσματος μπορούν να αφαιρεθούν προσθέτοντας υπεροξείδιο του υδρογόνου, μαγειρική σόδα ή χυμό λεμονιού όταν πλένεις τα λευκά. Ωστόσο, εάν το κίτρινο χρώμα έχει γίνει μόνιμο, ίσως είναι καλύτερο να απαλλαγείς από αυτό το ρούχο.

Πάρα πολλά αξεσουάρ

Η υπέρβαση με κοσμήματα, ειδικά σε συνδυασμό με λαμπερό μακιγιάζ, μπορεί να μετατρέψει ακόμη και ένα προσεκτικά μελετημένο ντύσιμο, σε κάτι άκομψο.

Τι να κάνουμε: Η μεγάλη Coco Chanel μας συμβούλεψε να αφαιρέσουμε το τελευταίο αξεσουάρ που βάλαμε, πριν φύγουμε από το σπίτι. Εξάλλου, αυτό είναι συνήθως που αποδεικνύεται περιττό.

Αυτά είναι τα 3 μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη για να αποφύγεις τις γιορτές

«Μπαγιάτικο» μακιγιάζ

Ταλαιπωρημένη μάσκαρα, σκασμένο κραγιόν, άσχημα τραβηγμένα φρύδια — αυτά και τα άλλα αποτελέσματα του μακιγιάζ που μένει για πολύ καιρό, μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μη ελκυστική. Επιπλέον, το παλιό μακιγιάζ θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται κουρασμένο.

Τι να κάνεις: Αν το μακιγιάζ έχει χάσει τη φρεσκάδα του σε σημείο που γίνεται εύκολα αντιληπτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να το αφαιρέσεις. Στο μέλλον, για να κάνεις τα καλλυντικά να διαρκούν περισσότερο, ειδικά στα μάτια, χρησιμοποίησε μια βάση μακιγιάζ. Εάν δεν έχεις, τότε μια κανονική κρέμα θα σε βοηθήσει να διορθώσεις τους μαύρους κύκλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.11.2023 - 18:02