Prada Galleria: Η πιο εμβληματική τσάντα του ιταλικού οίκου

Prada Galleria: Η πιο εμβληματική τσάντα του ιταλικού οίκου
Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με την αγορά μιας τσάντας Prada και αυτός είναι ένας από τους άγραφους νόμους στον χώρο της μόδας. Και παρόλο που όλα τα διάσημα σχέδιά του ιταλικού οίκου έχουν μια μοναδική σχεδίαση, μόνο ένα έχει χαρακτηρισθεί η «πιο εμβληματική τσάντα» της πολυτελούς φίρμας και αυτή είναι η Prada Galleria.

Η Galleria κυκλοφόρησε το 2007 από τη Miuccia Prada, εγγονή του ιδρυτή της εταιρείας Mario Prada. Οι αστέρες του στυλ και οι celebrities αμέσως ξεχώρισαν το boxy αξεσουάρ, κρατώντας το στις εξόδους τους για τα επόμενα χρόνια. Η Taylor Swift και η Hailey Bieber είναι ανάμεσα στις πολλές fans της τσάντας.

{https://www.instagram.com/p/Cx8UtaBoWyW/}

Βάση αυτού, η Galleria δεν κέρδισε το icon status απλώς και μόνο επειδή την προτιμούν οι διάσημες του Χόλιγουντ - αποτυπώνει επίσης τέλεια την κληρονομιά της ιταλικής φίρμας. Απλά δες το όνομα: Έχει τον τίτλο του δρόμου όπου εγκαταστάθηκε η πρώτη ναυαρχίδα της Prada το 1913 (Galleria Vittorio Emanuele II).

Η κατασκευή της Galleria, που αποτελείται από 83 ξεχωριστά κομμάτια, αποτελεί απόδειξη της διαρκούς εστίασης της μάρκας στην άψογη δεξιοτεχνία. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Prada, η σχεδίαση με το επάνω χερούλι και με το φερμουάρ «θυμίζει τα τετραγωνισμένα σχήματα και τις τσάντες ιατρικού στυλ που ήταν δημοφιλείς στα μέσα του αιώνα».

Οι «τρομακτικές» βλεφαρίδες της Prada και οι λαμπερές δημιουργίες Gucci και Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Παρά το γεγονός ότι αντλεί έμπνευση από τις προηγούμενες δεκαετίες, η τσάντα παραμένει επίκαιρη και διαρκώς μοντέρνα. Μόλις τον περασμένο Μάιο, επανακυκλοφόρησε σε διαφορετικές υφές και χρώματα ενώ η Scarlett Johansson ήταν το πρόσωπο της πολύχρωμης καμπάνιας.

Εν τω μεταξύ, το 2021, ήταν η σταρ του Euphoria, Hunter Schafer που σύστησε τη δημοφιλή τσάντα στο νεότερο κοινό, αφού πρωταγωνίστησε σε μια άλλη καμπάνια για την Galleria.

{https://www.instagram.com/p/Cx5wBGGOs5e/}

Με τα χρόνια, η τσάντα έγινε η αγαπημένη πολλών διασημοτήτων, όπως των Miranda Kerr, Gabrielle Union και Katie Holmes κ.α.

Σε αντίθεση με τα άλλα tote style της Prada, η Galleria αναγνωρίζεται από τις διπλές τσέπες με φερμουάρ σε κάθε πλευρά της τσάντας, καθώς και από το κλείσιμο με κούμπωμα που της δίνει μια πιο δομημένη, ψευδο-τραπεζοειδή εμφάνιση. Συχνά κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το εμβληματικό αδιάβροχο δέρμα Saffiano της ιταλικής φίρμας - ένα ύφασμα που δημιουργεί πολλά από τα διάσημα σχέδια πορτοφολιών της Prada.

Dior Saddle: Η τσάντα που απογειώθηκε από το Sex and the City είναι από τα πιο hot trends της νέας σεζόν

Εκτός από τους κλασικούς ουδέτερους τόνους, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία αποχρώσεων. Οι τιμές ξεκινούν από 3.500 δολάρια για μία μίνι και μπορεί να φτάσουν έως και 7.500 για τις καλλιτεχνικές τσάντες ειδικής έκδοσης - το τίμημα που πληρώνεις για ένα ιστορικό κομμάτι της μόδας που φοριέται.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.11.2023 - 16:39