Dior Saddle: Η τσάντα που απογειώθηκε από το Sex and the City είναι από τα πιο hot trends της νέας σεζόν

Dior Saddle: Η τσάντα που απογειώθηκε από το Sex and the City είναι από τα πιο hot trends της νέας σεζόν
Ένα εμβληματικό (πια) κομμάτι της μόδας.

Οι fans του Sex and the City γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Carrie Bradshaw επένδυε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της στη συλλογή παπουτσιών της, ωστόσο έκανε και πολλές ακριβές επιλογές και σε επώνυμες τσάντες. Ανάμεσα σε πολυτελείς τσάντες όπως η Fendi Baguette, ενώ μια από τις αγαπημένες τσάντες της ήταν η Dior Saddle.

Η τσάντα έκανε το ντεμπούτο της μόλις ένα χρόνο πριν από την εμφάνισή της το 2000 στη διάσημη σειρά του HBO. Τον Οκτώβριο του 1999, ο πρώην creative director John Galliano παρουσίασε το αξεσουάρ -εμπνευσμένο από την ιππασία- ως μέρος της συλλογής Άνοιξη 2000 του Christian Dior. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η τσάντα ώμου έχει ασύμμετρο, καμπυλωτό σχήμα σαν αυτό της σέλας ιππασίας.

Chanel Mini Flap: Μια διακριτικά πολυτελής τσάντα με την απόλυτη «old money» αισθητική

Το νέο σχέδιο δεν έγινε στην αρχή δημοφιλές, μέχρι που έκανε το ντεμπούτο του στις τηλεοπτικές οθόνες στην 3η σεζόν του SATC. Η Carrie κράτησε για πρώτη φορά την τσάντα Dior Saddle, στο επεισόδιο με τίτλο «No Ifs Ands or Butts», όπου συνάντησε τον αγαπημένο σε όλες ξυλουργό, Aidan Shaw.

1_40.jpg

Μετά από μια έκρηξη δημοτικότητας που όπως ήταν αναμενόμενο επηρεάστηκε από το SATC, η αγάπη για τη Saddle άρχισε να μειώνεται με τα χρόνια - ειδικά, μετά την αποχώρηση του Galliano το 2011 - μέχρι που κυκλοφόρησε ξανά το 2018.

Για τη συλλογή Φθινόπωρο 2018 του Dior, η Maria Grazia Chiuri έκανε μια αναζήτηση στα αρχεία του πολυτελούς οίκου. Έτσι λοιπόν, επανέφερε ξανά την πρώην buzzy τσάντα με μερικές μοντέρνες αλλαγές: μεγαλύτερες αναλογίες και λειτουργικό λουράκι που φοριέται χιαστί και κάπως έτσι, σχεδόν αμέσως, η τσάντα Saddle αναγεννήθηκε.

Με την πλούσια 24χρονη ιστορία της, οι πιο κομψές σταρ του Χόλιγουντ έχουν απαθανατιστεί με την τσάντα του οίκου Dior. Ανάμεσα σε αυτές οι Rihanna, Jennifer Lawrence, Beyoncé, Bella Hadid και Demi Moore.

Μέχρι σήμερα, η Saddle κοσμεί τους ώμους των influencers και των celebs. Μόλις τον περασμένο μήνα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, σταρ όπως η Alexandra Daddario και η Lola Tung φωτογραφήθηκαν φορώντας το πολυτελές αξεσουάρ, καθώς και αμέτρητες influencers στο Παρίσι, το Μιλάνο και πολλά ακόμη μέρη.

7 συμβουλές για το πώς θα κάνεις το στυλ των ρούχων σου να αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου

Με τα χρόνια, η Saddle έχει επανεκδοθεί αμέτρητες φορές σε διάφορα prints και αποχρώσεις. Η τελευταία της εμφάνιση, ωστόσο, έχει ασύμμετρο σχήμα με καμπυλωτό καπάκι, το χαρακτηριστικό D καθώς και το «CD» στο λουρί του ώμου.

{https://www.instagram.com/p/CxiJff3LjEb/}

Σήμερα, μπορείς να τη βρεις σε μια ποικιλία αποχρώσεων - από ουδέτερα σε παστέλ, μέχρι και ζωηρά χρώματα. Οι fans μπορούν επίσης να αγοράσουν μια ολόκληρη σειρά από prints, αλλά αν χάσεις κάποιο σχέδιο, το πιθανότερο είναι να μην το ξαναβρείς, καθώς ο πολυτελής οίκος μόδας δεν τείνει να κάνει restock.

Οι τιμές της Saddle κυμαίνονται από 2.900 δολάρια για μια micro τσάντα έως 6.200 δολάρια για μία έκδοση με μαργαριτάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2023 - 07:45