6 τρόποι για να αναδείξεις τη σιλουέτα σου με ένα ψηλόμεσο παντελόνι

6 τρόποι για να αναδείξεις τη σιλουέτα σου με ένα ψηλόμεσο παντελόνι
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι στη μόδα, όλα κάνουν κύκλους. Σήμερα, μπορούμε να δούμε ότι οι τάσεις από τις δεκαετίες του '80 και του '90 επιστρέφουν.

Κάποιοι celebrities και προσωπικότητες ποντάρουν σε ρετρό εμφανίσεις, μοιράζοντας τις στα social media ή στο κόκκινο χαλί. Ένα από τα είδη ένδυσης που έχει επανέλθει στη μόδα είναι το ψηλόμεσο παντελόνι. Αυτό το στυλ σε βοηθά να τονίσεις τη σιλουέτα σου και να φαίνονται τα πόδια σου μακριά. Θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη το κόψιμο και το ύψος του όταν το συνδυάζουμε με άλλα ρούχα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο, ανάλογα με το στυλ και τη σιλουέτα σου, τα ψηλόμεσα παντελόνια.

Φόρεσε πιο κοντά ρούχα από πάνω

Ο ιδανικός τρόπος για να φορέσεις αυτό το ρούχο είναι να τονίσεις τη μέση. Τα κοντά ρούχα συνδυάζονται καλά με το ψηλόμεσο παντελόνι γιατί σου επιτρέπουν να αναδείξεις τη μέση σου. Μην την κρύβεις με μακριά ή φαρδιά ρούχα. Επίλεξε τοπ, καθώς και μπλούζες ή μπλουζάκια, που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους γοφούς.

Συνδύασέ το με crop-top πουλόβερ

Μπορείς επίσης να φορέσεις κοντά πουλόβερ με κοντά ή μακριά μανίκια, ανάλογα με το στυλ που σου αρέσει περισσότερο.

Carolina Herrera: «Δεν είναι “κλασάτο” για μια γυναίκα να φοράει τζιν μετά τα 30 και να έχει μακριά μαλλιά μετά τα 40»

Δέσε κόμπο τις μακριές μπλούζες σου ή τα μπλουζάκια σου

Αν θέλεις να φορέσεις ένα μακρύ μπλουζάκι, δέσε έναν κόμπο στη μέση. Αυτό μπορεί να είναι μπροστά ή πίσω. Αν είναι μια μακριά μπλούζα με κουμπιά, κούμπωσέ την μέχρι το πρώτο κουμπί του παντελονιού και τύλιξε τις δύο πλευρές του ρούχου για να τις δέσεις.

Επίλεξε το σωστό μέγεθος

Τα ψηλόμεσα παντελόνια που είναι πολύ στενά ή πολύ κοντά δεν κολακεύουν τη σιλουέτα σου και αν φαίνονται πολύ μεγάλα, σου προσθέτουν περιττό όγκο. Φρόντισε να σου ταιριάζουν καλά και λάβε υπόψη τα στριφώματα όταν τα συνδυάζεις με άλλα αξεσουάρ.

Ανάδειξε τα παπούτσια σου

Το ψηλόμεσο παντελόνι ταιριάζει πολύ με τα ψηλοτάκουνα, καθώς θα πετύχει το αποτέλεσμα να μακρύνουν τα πόδια σου. Βεβαιώσου ότι το στρίφωμα δεν κρύβει τα παπούτσια σου. Εάν συνδυάζεις το ντύσιμό σου με sneakers, επίλεξε ένα παντελόνι σε ίσιο κόψιμο.

Επίλεξε ελαφρά υφάσματα

Ίσως δεν τολμάμε να φορέσουμε παντελόνια που φτάνουν στη μέση μας γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ στενά και άβολα, αλλά όταν το αποφασίσεις επίλεξε παντελόνια σε ελαφρά και φαρδιά υφάσματα, σύμφωνα με τη σιλουέτα σου.

5 στυλιστικοί μύθοι που δεν ισχύουν στην εποχή μας

Τόνισε τη μέση σου με μια ζώνη

Μια ζώνη στη μέση δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα που χωρίζει το σώμα σου στη μέση. Επίλεξε μια στο ίδιο χρώμα με τα ρούχα σου για να κάνεις στυλάτη τη σιλουέτα σου και να την επιμηκύνεις.

Θα μπορούσες επίσης να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με έναν τύπο παντελονιού που έχει ελαστική ζώνη στη μέση.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.09.2023 - 12:54