5 στυλιστικοί μύθοι που δεν ισχύουν στην εποχή μας

5 στυλιστικοί μύθοι που δεν ισχύουν στην εποχή μας
Εσύ, για παράδειγμα, φοράς ασημένια και χρυσά κοσμήματα μαζί ή νομίζεις (ακόμη) ότι δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο;

Το μοντέρνο στυλ δεν ακολουθεί τα στερεότυπα και δεν μπαίνει σε καλούπια. Οι νέες τάσεις συνήθως αντιβαίνουν στους κλασικούς κανόνες επιβεβαιώνοντας ότι το προσωπικό στυλ είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Γι' αυτό οι σχεδιαστές και τα fashion icon επιλέγουν τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και prints και δεν φοβούνται να αναμείξουν αταίριαστα αντικείμενα, φορώντας ότι τους αρέσει.

Παρακάτω θα διαβάσεις για κάποιους διαδεδομένους μύθους της μόδας που μάλλον έχουν αποδυναμωθεί πια εν έτει 2023.

Πώς να κάνεις layering με τα κοσμήματά σου

Μύθος #1: Δεν μπορείς να φοράς ασημένια και χρυσά κοσμήματα μαζί

Αν στο παρελθόν το να φοράς χρυσό και ασήμι μαζί θεωρούνταν σημάδι κακογουστιάς, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτόν τον συνδυασμό. Σύμφωνα με τους στυλίστες, το μόνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι τα κομμάτια να έχουν παρόμοιο στυλ και να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της εμφάνισης.

Μύθος #2: Τα oversized ρούχα ταιριάζουν μόνο σε αδύνατους ή ψηλούς ανθρώπους

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι τα oversized ρούχα ταιριάζουν μόνο σε αδύνατες και ψηλές γυναίκες. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό δυσκολεύει τις επιλογές στην γκαρνταρόμπα. Τα oversized ρούχα μπορούν να είναι το ίδιο κομψά σε όλους τους τύπους σωμάτων. Μια ιδέα, για παράδειγμα, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα κόλπο εξισορρόπησης: όταν φοράς ένα oversized φαρδύ πουλόβερ, συνδύασε το με κάτι λεπτό και απλό πχ ένα κολάν.

Πώς να φορέσεις το oversized πουκάμισο για μια cool και άνετη εμφάνιση

Μύθος #3: Οι γυναίκες φαίνονται πάντα πιο θηλυκές με ψηλά τακούνια

Υπάρχει μια κλασική άποψη που λέει ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι αυτά που κάνουν τη γυναικεία εμφάνιση πιο θηλυκή. Ωστόσο, υπάρχουν ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να φαίνεται θηλυκή, όπως ο τρόπος που περπατά, η στάση της, η αυτοπεποίθηση και τα ρούχα που ταιριάζουν στο σχήμα του σώματός της. Ταυτόχρονα, οποιοδήποτε στοιχείο, όπως το λαμπερό κραγιόν ή τα στράπλες, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν την τέλεια τελική πινελιά σε μια συνολική εμφάνιση.

Μύθος #4: Το να φοράς μαύρο ρούχο σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη

Το ότι όταν φοράς μαύρο σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη ηλικιακά είναι ένας άλλος διαδεδομένος μύθος. Αντίθετα, τα σωστά επιλεγμένα ρούχα αυτού του χρώματος επιμηκύνουν τη σιλουέτα, κάνοντας το σώμα σου να φαίνεται πιο αδύνατο και τραβούν την προσοχή στο πρόσωπο.

5 ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Μύθος #5: Πρέπει να ξεφορτωθείς ρούχα που δεν έχεις φορέσει εδώ και πολύ καιρό

Συχνά, οι στυλίστες προτείνουν να απαλλαγείς από πράγματα που δεν έχεις φορέσει για περισσότερο από ένα χρόνο. Αλλά οι σημερινοί γκουρού της μόδας πιστεύουν ότι αυτή είναι η λάθος προσέγγιση. Αυτό συμβαίνει επειδή το κύριο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο δεν φοράς αυτά τα ρούχα. Ίσως δεν υπάρχει τίποτα να συνδυάσεις με αυτά. Και ίσως, μια ωραία μέρα, θα έρθει μια στιγμή που θα νιώσεις την έντονη επιθυμία να φορέσεις ξανά ένα παλιό κομμάτι γιατί θα βρείς κάτι σε μια βιτρίνα που του ταιριάζει. Εξάλλου, η vintage μόδα είναι ένα είδος από μόνη της.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 19:02