7 μύθοι για την ομορφιά οι οποίοι δεν ισχύουν και μπορεί να γίνουν επιβλαβείς

7 μύθοι για την ομορφιά οι οποίοι δεν ισχύουν και μπορεί να γίνουν επιβλαβείς
Η ομορφιά απαιτεί θυσίες, λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως, όπως αποδεικνύεται, πολλά πράγματα που κάνουμε για να διατηρήσουμε μια τέλεια εμφάνιση, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απαραίτητα. Επιπλέον, πολλά από αυτά όχι μόνο σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά μας αλλά βλάπτουν και την εμφάνισή μας.

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποιους μύθους θα πρέπει να αναθεωρήσεις γιατί μπορεί να σου κάνουν και κακό.

Μύθος #1: Το καθημερινό μακιγιάζ είναι επιβλαβές για το δέρμα

Στην πραγματικότητα, δεν είναι το ίδιο το μακιγιάζ, αλλά η πιθανότητα να παραμελέίς να το αφαιρέσεις σωστά πριν πας για ύπνο, που μπορεί να βλάψει το δέρμα. Το δέρμα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπνέει και να οξυγονώνεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα σύγχρονα καλλυντικά περιέχουν φίλτρα UV, ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμα αφού μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις επιθετικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν λειτουργεί

Μύθος #2: Οι ενυδατικές κρέμες δεν προλαμβάνουν τις ρυτίδες

Σήμερα πολλές ενυδατικές κρέμες καταπολεμούν την εμφάνιση των ρυτίδων. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στη σύνθεση της κρέμας που χρησιμοποιείς θα πρέπει να υπάρχουν φίλτρα UV και βιταμίνες που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Μύθος #3: Είναι χρήσιμο να κάθεσαι στον ήλιο γιατί αυτή η διαδικασία ξηραίνει την ακμή

Ο ήλιος πραγματικά στεγνώνει το δέρμα, αλλά το δέρμα αντιδρά σε αυτό εκκρίνοντας περισσότερη λιπαρότητα που φράζει τους πόρους. Επιπλέον, η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, η οποία δημιουργεί με τη σειρά της την εμφάνιση κηλίδων.

Μύθος #4: Η αφαίρεση σπίλων μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία σου

Ο σπίλος ή ελιά είναι ένας μελαγχρωματικός σχηματισμός στο δέρμα. Οι κρεατοελιές μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα και σχήματα. Οι περισσότεροι σπίλοι είναι αβλαβείς, αλλά μερικοί από αυτούς μπορεί να μετατραπούν σε μελάνωμα υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν όλες οι καλοήθεις βλάβες που υπάρχουν στο δέρμα. Αυτή η ιατρική διαδικασία είναι απολύτως ακίνδυνη.

5 απρόσμενα κόλπα για να σε κάνουν να φαίνεσαι νεότερη από ότι είσαι

Μύθος #5: Αν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου, θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Τα μαλλιά μεγαλώνουν με την ίδια ταχύτητα - περίπου 1 εκατοστό το μήνα - ανεξάρτητα από το πόσο συχνά κουρεύονται και αν δεν κουρεύονται καθόλου.

Μύθος #6: Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το βούρτσισμα των δοντιών σου αμέσως μετά το γεύμα όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά είναι και βλαβερό. Το οξύ που εισέρχεται στη στοματική κοιλότητα τρώει το σμάλτο των δοντιών και συμβάλλει στη διάβρωσή του. Εάν βουρτσίζεις τα δόντια σου μέσα σε 30 λεπτά μετά το γεύμα, το σμάλτο των δοντιών μπορεί να αποσυντεθεί πολύ πιο γρήγορα.

7 κόλπα για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μανικιούρ και το πεντικιούρ στα νύχια σου

Μύθος #7: Το βερνίκι νυχιών βλάπτει τα νύχια επειδή τα εμποδίζει να αναπνέουν

Τα νύχια είναι νεκρά κύτταρα. Στην πραγματικότητα τα νύχια δεν «αναπνέουν» αλλά λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο τους από την κυκλοφορία του αίματος και όχι από τον αέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.10.2023 - 09:57