Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν λειτουργεί

23.02.2023
Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν λειτουργεί
Μήπως τελικά χρειάζεσαι μια κρέμα αποκατάστασης που θα σώσει το δέρμα σου;

Όπως θα έχεις σίγουρα ακούσει ξανά, η ενυδατική κρέμα πρέπει να είναι ένα αδιαπραγμάτευτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός του ή την εποχή. Η ενυδατική κρέμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σφράγιση της υγρασίας για να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. Πολλές φορές όμως, η συνηθισμένη σου κρέμα δεν αρκεί για να πάρει το δέρμα όσα χρειάζεται, και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρειαστείς μια κρέμα αποκατάστασης. Η κύρια διαφορά μεταξύ μιας ενυδατικής κρέμας και μιας κρέμας αποκατάστασης είναι το επίπεδο ενυδάτωσης που παρέχουν. Οι ενυδατικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν βασική ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ οι κρέμες αποκατάστασης παρέχουν πολύ περισσότερη και έντονη υγρασία.

Χημικά peeling: Τι είναι, πώς μπορείς να τα κάνεις στο σπίτι και πώς πρέπει να φροντίσεις το δέρμα σου μετά

Παρακάτω, θα μάθεις τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δε λειτουργεί σωστά

Υπερβολική ξηρότητα

Το πιο προφανές σημάδι ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν λειτουργεί, είναι ότι εξακολουθείς να νιώθεις το δέρμα σου ξηρό ακόμη και μετά την εφαρμογή της. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα σου θα αρχίσει να χρειάζεται περισσότερα από τα τρία πιο γνωστά ενυδατικά συστατικά (τα υγραντικά, που δίνουν νερό στο δέρμα, τα αποφρακτικά, που σφραγίζουν την υγρασία και τα μαλακτικά, που μαλακώνουν και επανορθώνουν το δέρμα), τα οποία θα βρεις σε μια φόρμουλα που εστιάζει στην ανάπλαση.

Λιπαρότητα ή σπυράκια

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα. Όταν το δέρμα σου δε λαμβάνει αρκετή ενυδάτωση, προσπαθεί να το αντισταθμίσει υπερπαράγοντας τα δικά του φυσικά έλαια.

Ερεθισμός, κάψιμο ή μυρμήγκιασμα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί—περιβαλλοντικοί παράγοντες, ορμονικές αλλαγές, υπερβολική χρήση δραστικών συστατικών και θεραπειών περιποίησης του δέρματος—αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Έχουν να κάνουν με το διαταραγμένο φραγμό του δέρματος. Ενώ ορισμένες ενυδατικές κρέμες είναι αρκετά έντονες για να βοηθήσουν στην αναδόμηση αυτού του φραγμού, μια κρέμα ανάπλασης θα το κάνει καλύτερα και θα βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία επούλωσης.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι αν αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με το δέρμα σου, ακόμη και αφού εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα - αν καίει, μυρμηγκιάζει ή ξεφλουδίζει- θα πρέπει να αλλάξεις την κρέμα που χρησιμοποιείς.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.02.2023 - 07:31