6 θαυματουργές συνταγές ομορφιάς από τη μακρινή Ινδονησία

Photo: @sophia_latjuba88
Photo: @sophia_latjuba88 Η 53χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός Sofia Latjuba είναι από την Ινδονησία και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα πως οι πρακτικές ομορφιάς της χώρας της λειτουργούν άριστα.
Κάθε χώρα έχει μοναδικά τελετουργικά ομορφιάς και κρυφές πρακτικές. Οι ινδονησιακές θεραπείες ομορφιάς μπορούν να τοποθετηθούν χρονικά στις αρχαίες παραδόσεις και σε μεθόδους που κρατάνε αιώνες.

Αυτές οι πρακτικές περιλαμβάνουν φιλοσοφίες ζωής που είναι καθοριστικές για τη διατήρηση της γυναικείας νεανικότητας. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις μερικές συνταγές ομορφιάς από την Ινδονησία τις οποίες μπορείς και εσύ να εφαρμόσεις και να δεις θαύματα.

Ρυζάλευρο για scrub

Εκτός ότι χρησιμοποιούν αλεύρι ρυζιού με νερό για μάσκες προσώπου, οι γυναίκες της Ινδονησίας κάνουν ειδικά scrub για το σώμα τους. Μια απολεπιστική πάστα παρασκευάζεται με αλεσμένο ρύζι, τζίντζερ, ξηρούς καρπούς, ρίζα κουρκουμά, κανέλα και σκόνη σανταλόξυλου. Πρέπει να αλέσεις όλα τα υλικά μαζί. Αυτό το φυσικό scrub μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα, αλλά χρησιμοποίησέ το μόνο στο σώμα σου.

Sophia Loren: Στα 88 της αισθάνεται ακόμα νέα και ακολουθεί 5 βασικούς κανόνες ζωής

Λουτρά κρέμας

Στην Ινδονησία, το λουτρό κρέμας είναι μια αγαπημένη περιποίηση μαλλιών. Δεν είναι απλό λούσιμο με κρέμα, αλλά μια πιο χρονοβόρα διαδικασία. Πρώτα, απλώνεις μια μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και μετά ατμίζεις τα μαλλιά. Στη συνέχεια, κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, τον λαιμό και τους ώμους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με λούσιμο και στέγνωμα μαλλιών.

Ένα λουτρό κρέμας δεν είναι απλώς μια θεραπεία χαλάρωσης. Βοηθά τα μαλλιά σου να είναι δυνατά και υγιή και τα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των χημικών.

Σπόροι παπάγιας και παπάγια για το δέρμα

Οι γυναίκες της Ινδονησίας χρησιμοποιούν πουρέ παπάγια με ή χωρίς γάλα και τον εφαρμόζουν απευθείας στο πρόσωπό τους για να κάνουν το δέρμα τους να λάμπει. Επίσης, για να προστατεύσουν τα μαλλιά τους, αλέθουν σπόρους παπάγιας και φτιάχνουν ένα μείγμα με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόζουν αυτή την πάστα στα μαλλιά τους, περιμένουν για μία ώρα και τα ξεπλένουν.

Η Demi Moore έγινε 60 χρονών και μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς καταφέρνει να δείχνει πάντα λαμπερή

Lalapan στη διατροφή

Το Lalapan μεταφράζεται ως «ωμά λαχανικά ή βότανα που σερβίρονται ως συνοδευτικό». Το Lalapan αποτελείται συνήθως από φρέσκα λαχανικά όπως αγγούρι, ντομάτα, φύλλα kemangi και μαρούλι, που συχνά σερβίρονται με σάλτσα τσίλι ή ειδικά καρυκεύματα. Αυτό το lalapan περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία ωφελούν την υγεία του σώματος.

Η Sofia Latjuba είναι μια από τις celebrities της Ινδονησίας, γνωστή για την νεανική εμφάνισή της.

{https://www.instagram.com/p/CpmoO9FyMAa/}

H 53χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει παραδεχτεί ότι μία από τις επιλογές του τρόπου ζωής της είναι να καταναλώνει περισσότερα λαχανικά όπως lalapan και υγιεινά σνακ.

{https://www.instagram.com/p/ChdyNe3JTaJ/}

Κατσικίσιο γάλα για μπάνιο

Αυτό είναι ένα αρχαίο λουτρό ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι πριγκίπισσες της Ιάβας. Βοηθά στη διατήρηση της νεανικής και απαλής επιδερμίδας. Οι γυναίκες πρόσθεταν κατσικίσιο γάλα στο μπάνιο τους, κάθονταν μέσα σε αυτό για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλεναν το σώμα τους.

Η 94χρονη Daphne Selfe είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία supermodel στον κόσμο και σπάει όλα τα στερεότυπα της ομορφιάς

Μασάζ δύο φορές την εβδομάδα

Το μασάζ για τους Ινδονήσιους είναι απαραίτητο για την υγεία και τη νεότητα. Η ιδρύτρια της εταιρείας μόδας, Νonita Respati, λέει ότι έχει το δικό της σχήμα ομορφιάς. Εκτός από μανικιούρ και πεντικιούρ, κάνει εβδομαδιαίες μάσκες προσώπου, θεραπείες μαλλιών και μασάζ δύο φορές την εβδομάδα.



Τελευταία τροποποίηση στις 30.10.2023 - 07:43