7 κόλπα για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μανικιούρ και το πεντικιούρ στα νύχια σου

7 κόλπα για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μανικιούρ και το πεντικιούρ στα νύχια σου
Μία επίσκεψη σε σαλόνι νυχιών τουλάχιστον μία φορά το μήνα για μανικιούρ και πεντικιούρ είναι "κανόνας" για τις περισσότερες γυναίκες. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα που θα σε βοηθήσουν ώστε να μη χρειαστείς κάποιο έκτακτο ραντεβού.

Μην χρησιμοποιείς κρέμα ή άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος πριν κάνεις μανικιούρ

Μην βάζεις κρέμα ή λάδι στα χέρια σου μια μέρα πριν κάνεις μανικιούρ. Το γεγονός είναι ότι αυτά τα προϊόντα περιποίησης δέρματος εισχωρούν βαθιά στο δέρμα, καθιστώντας το πολύ απαλό για να το δουλέψεις. Eπίσης, η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Φρόντισε τα πετσάκια σου στο σπίτι

Δεν πρέπει να ξεχνάς τη φροντίδα των νυχιών σου στο σπίτι. Οι τεχνίτριες νυχιών συνιστούν να κάνεις στα χέρια σου ζεστά μπάνια με θαλασσινό αλάτι. Μετά από αυτή τη διαδικασία σπρώξε τα πετσάκια σου προς τα πίσω (αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο μπορείς ακόμη και με τα χέρια). Επίσης, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα πετσάκια σου με λάδι.

pedicure.jpg

Να είσαι προσεκτική με τα νύχια σου όταν κάνεις κάτι με τα χέρια σου

Τα μακριά νύχια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου όταν πληκτρολογείς ή πατάς κουμπιά σε διαφορετικές συσκευές. Επίσης, μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ανοίξεις ή να ξεφλουδίσεις πράγματα.

Οι σωστές κάλτσες και παπούτσια θα σώσουν το πεντικιούρ σου

Τα παπούτσια που είναι πολύ στενά ή οι στενές κάλτσες μπορούν να καταστρέψουν το πεντικιούρ σου. Πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών και τα νύχια σου και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραμόρφωσή τους ή σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να αποφεύγεις παπούτσια που είναι πολύ στενά (ή κάλτσες πολύ στενές) εάν τα νύχια των ποδιών σου έχουν βερνίκι νυχιών.

5 απλοί τροποι για να μεγαλώνουν γρήγορα τα νύχια σου και να είναι σε άψογη κατάσταση

Φόρα γάντια στο κρύο

Όταν έξω κάνει κρύο, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τα χέρια σου. Τα ζεστά γάντια θα σώσουν τα χέρια σου από το σκάσιμο και την ξηρότητα. Είναι επίσης σημαντικό να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα — αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τον ερεθισμό και την ερυθρότητα στο δέρμα.

Μην πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό

Δεν συνιστάται να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά το μανικιούρ. Ο λόγος είναι ότι το gel βερνίκι νυχιών χρειάζεται λίγο χρόνο για να κολλήσει σωστά στα νύχια σου. Οι έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να διακόψουν αυτή τη διαδικασία.

Όσα μπορεί να μαρτυρούν τα πόδια σου για την υγεία σου, σύμφωνα με μια ποδίατρο

Προστάτεψε τα νύχια σου ενώ καθαρίζεις το σπίτι σου

Οι επιθετικές χημικές ουσίες κάνουν το gel βερνίκι νυχιών στα νύχια σoυ πιο λεπτό. Αν θέλεις το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο, φόρα γάντια όταν καθαρίζεις το σπίτι, ειδικά όταν πλένεις τα πιάτα ή όταν καθαρίζεις το μπάνιο σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.03.2023 - 10:43