5 απλοί τροποι για να μεγαλώνουν γρήγορα τα νύχια σου και να είναι σε άψογη κατάσταση

03.11.2022
5 απλοί τροποι για να μεγαλώνουν γρήγορα τα νύχια σου και να είναι σε άψογη κατάσταση
Τα μαλακά και εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείς να τα μεγαλώσεις, θα συνεχίσουν να σπάνε εκτός αν τους παρέχεις την κατάλληλη φροντίδα. Και εμείς γνωρίζουμε ότι τα δυνατά και υγιή νύχια είναι πάντα επιθυμητά, γι' αυτό συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές για να τα κάνεις να δείχνουν καλύτερα από ποτέ.

Μη βάφεις συνέχεια τα νύχια σου

Μια κοινή παρανόηση μεταξύ των γυναικών είναι ότι πρέπει να φοράς βερνίκι νυχιών όλη την ώρα, καθώς δημιουργεί ένα στρώμα που προστατεύει τα νύχια. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό, οι μελέτες δείχνουν το αντίθετο. Οι δερματολόγοι λένε ότι τα βαμμένα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιτρέψουν στις χημικές ουσίες που περιέχονται στο βερνίκι, να εισχωρήσουν στο νύχι και να προκαλέσουν αποχρωματισμό, σχίσιμο και ξεφλούδισμα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην τα βάφεις εντελώς , αλλά το να κάνεις ένα διάλειμμα από το βερνίκι κάθε τόσο θα ήταν ευεργετικό για τη γενική υγεία τους.

Nude νύχια: Το απόλυτο φυσικό trend στο μανικιούρ που πάει με κάθε ντύσιμο

Μην καθαρίζεις χωρίς να φορέσεις τα γάντια σου

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργαστήριο μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η χρήση γαντιών από λάτεξ ή καουτσούκ για αρκετές ώρες καθημερινά μπορεί να βλάψει τα νύχια σου. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν δεν τα φοράς— τουλάχιστον όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού. Δεν είναι μόνο ότι τα απορρυπαντικά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, αλλά η μακροχρόνια έκθεση στο νερό μπορεί επίσης να τα αποδυναμώσει. Επομένως, επένδυσε σε ένα καλό ζευγάρι γάντια από καουτσούκ και μην ξεχνάς να τα φοράς κάθε φορά που θα πλύνεις τα πιάτα.

Κατανάλωσε περισσότερο ρύζι

Η υγεία μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διατροφικές μας επιλογές, όπως και η εμφάνισή μας. Μία από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ανάπτυξη και τη δύναμη των νυχιών είναι η βιταμίνη Β, η οποία μπορεί να βρεθεί στο ρύζι. Έτσι, η κατανάλωση ρυζιού πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να δυναμώσεις τα νύχια σου.

Τρίψε τα νύχια σου με βαζελίνη

Η βαζελίνη πρέπει να υπάρχει στη συλλογή προϊόντων περιποίησης νυχιών. Λειτουργεί ως ενυδατικό για τα νύχια σου καθώς και για τα πετσάκια σου. Η καθημερινή εφαρμογή της μπορεί να βοηθήσει τα εύθραυστα νύχια ενισχύοντάς τα και δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα.

Pro-tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, άφησε το να δράσει για 3-5 λεπτά πριν το ξεπλύνεις.

9 περιπτώσεις που τα νύχια αποκαλύπτουν προβλήματα στην υγεία σου

Μούλιασε τα νύχια σου σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και, φυσικά, την ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών. Ωστόσο, αυτή η βιταμίνη μπορεί να εφαρμοστεί και εξωτερικά. Για ταχύτερη ανάπτυξη των νυχιών, δοκίμασε να μουλιάζεις τα νύχια σου σε κομμένα πορτοκάλια ή φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά κάθε μέρα.