Τα 5 βήματα για το σωστό και ανώδυνο ξύρισμα των ποδιών σου

22.03.2022
Τα 5 βήματα για το σωστό και ανώδυνο ξύρισμα των ποδιών σου
Σoυ έμαθε ποτέ κανείς πώς να ξυρίζεις τα πόδια σου ή κάνεις "ό,τι καταλαβαίνεις"; Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις πώς να ξυρίζεις τα πόδια σου σωστά, όπως ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις πώς να ξυρίζεις τις ηβικές τρίχες ή τις μασχάλες σου. Καθώς ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος και θα αρχίσεις να φοράς τα σορτσάκια σου, είναι η κατάλληλη στιγμή για μερικές συμβουλές για το ξύρισμα των ποδιών σου. Παρακάτω, μία ειδικός στην αποτρίχωση σώματος μοιράζεται συμβουλές για το πώς να ξυρίσεις τα πόδια σου με τον σωστό τρόπο.

Βήμα 1: Αγόρασε ένα scrub σώματος, ξυράφι και κρέμα ξυρίσματος

Aρχικά: συγκέντρωσε όλα τα εργαλεία σου. Εκτός από ένα φρέσκο, καθαρό ξυράφι και μια κρέμα ξυρίσματος, θα χρειαστεί να πάρεις ένα scrub σώματος. «Το ξύρισμα με μια πολυχρησιμοποιημένη λεπίδα μπορεί να οδηγήσει σε εγκοπές και κοψίματα, γι' αυτό φρόντισε να ξυρίζεσαι πάντα με μια κοφτερή λεπίδα και να πλένεις τη λεπίδα σου κάθε τέσσερα έως έξι ξυρίσματα», λέει στο Popsugar η ειδικός στην αποτρίχωση σώματος, Leslie Tessler.

Βήμα 2: Κάνε απολέπιση στα πόδια σου

Πριν πιάσεις το ξυράφι, θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα για ξύρισμα, καθαρίζοντας το και απολεπίζοντας με το scrub σώματος της επιλογής σου. «Η απολέπιση είναι το κλειδί», λέει η Tessler. «Το στεγνό βούρτσισμα ή η χρήση φυσικού απολεπιστικού, όπως ένα απαλό τρίψιμο, είναι εξαιρετικές επιλογές για την προετοιμασία πριν το ξύρισμα».

Βήμα 3: Ξύρισε προς τα πάνω με σύντομες κινήσεις

Τώρα που το δέρμα σου είναι προετοιμασμένο και έτοιμο, ήρθε η ώρα να πιάσεις το ξυράφι σου. Επειδή η υγρασία και η ζεστασιά του νερού μπορούν να μαλακώσουν τις τρίχες, συνιστάται να περιμένεις μέχρι το τέλος του ντους σου - αφού πλύνεις, μαλακώσεις και πλύνεις το σώμα σου - για να ξυριστείς για πιο απαλό αποτέλεσμα. «Αυτό συμβαίνει με φυσικό τρόπο στο ντους με ζεστό νερό και ατμό, αλλά μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την εφαρμογή ενός ενυδατικού, μαλακτικού προϊόντος», λέει η Tessler.

Με το πόδι ελαφρώς ανυψωμένο, όπως στο πλάι της μπανιέρας, βάλε στο πόδι σου κρέμα ξυρίσματος για λίπανση. Ξεκίνα από τον αστράγαλο, κράτα το ξυράφι σου με ελαφριά πίεση και γλίστρησε το εργαλείο πάνω στο πόδι σου. «Κάνε σύντομες κινήσεις στο δέρμα σου», λέει. Αφού ολοκληρώσεις ένα τμήμα, ξέπλυνε το ξυράφι κάτω από τρεχούμενο νερό για να καθαρίσεις τη λεπίδα πριν επαναλάβεις τη διαδικασία.

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι

Βήμα 4: Ξύρισε τα γόνατά σου τελευταία

Τα γόνατα είναι δύσκολα μέρη για το ξύρισμα επειδή είναι ανώμαλα και το δέρμα είναι συχνά πιο χαλαρό, αλλά με τις συμβουλές της Tessler, θα τα καταφέρεις σε ελάχιστο χρόνο. «Για αδύνατα μέρη, το κλειδί είναι να κρατάς το δέρμα τεντωμένο καθώς ξυρίζεσαι και να θυμάσαι να κάνεις σύντομες κινήσεις», λέει. Όταν τελειώσεις, ξέπλυνε τα πόδια σου κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βήμα 5: Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Το μέρος του ξυρίσματος μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, αλλά η δουλειά σου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μόλις βγεις από το ντους, πρέπει να ενυδατώσεις τα πόδια σου με μια λοσιόν σώματος, λάδι ή κρέμα, ιδανικά με κατευναστικά συστατικά όπως η αλόη για να κλειδώσεις την υγρασία και να καταπραΰνεις το δέρμα μετά το ξύρισμα.