H ελληνική μυθολογία σε tattoo: Το απόλυτο trend του 2022

18.03.2022
H ελληνική μυθολογία σε tattoo: Το απόλυτο trend του 2022
Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για tattoo, θα μπορούσες να επιλέξεις να κάνεις ένα με θέμα από την ελληνική μυθολογία. Κάτι που είναι και πολύ trendy. Η Αμερικανίδα tattoo artist, Frida Sedwick πιστώνει τη δημοτικότητα των tattoo της ελληνικής μυθολογίας στην ικανότητά τους να σε μεταφέρουν σε έναν μυθικό κόσμο. «Η ελληνική μυθολογία ανοίγει μια πύλη σε μια χώρα μαγικών δυνατοτήτων στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε και ανεξαρτήτως ηλικίας» λέει στο Bustle. Πάρε μερικές ιδέες παρακάτω για ένα tattoo που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις:

Αθηνά

Επίλεξε μια εικόνα της Αθηνάς, κόρης του Δία και θεάς της σοφίας και του πολέμου. Αυτό το περίγραμμα tattoo περιλαμβάνει τη λεπτομερή περικεφαλαία της διακοσμημένη με λουλούδια.

Μέδουσα

Η Μέδουσα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές μυθολογικές φιγούρες — για καλό λόγο. Είναι γνωστή για το κεφάλι της με τα ζωντανά φίδια και τα μάτια της που μπορούν να μετατρέψουν κάθε ανυποψίαστο θνητό άνδρα σε πέτρα. Αυτό το μικροσκοπικό tattoo την απεικονίζει με μινιμαλιστικές γραμμές και καμπύλες.

Oι 3 λόγοι για τους οποίους τα τατουάζ μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία σου

Οι Μούσες

Στην ελληνική μυθολογία, οι εννέα Μούσες ήταν γυναικείες φιγούρες που αντιπροσώπευαν τις τέχνες, οι οποίες χρησίμευαν για να εμπνεύσουν τους θεούς στη γραφή, την ποίηση και πολλά άλλα - γεγονός που τις καθιστά τέλειο σχέδιο για τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Άτλας

Ο Άτλας ήταν ο Τιτάνας που τιμωρήθηκε από τον Δία και καταδικάστηκε να σηκώσει το βάρος των ουρανών στους ώμους του. Σε αυτό το απλό σχέδιο tattoo, απεικονίζεται με έναν μινιμαλιστικό αλλά εντυπωσιακό τρόπο.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είναι από τις πιο δημοφιλείς θέες. Είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Πάρε μια ιδέα για ένα κομψό σχέδιο όπως αυτό, το οποίο συνδυάζει τη θεά με ντελικάτα κόκκινα φυτά.

Νύμφη

Οι Νύμφες ήταν σημαντικές γυναικείες φιγούρες στην ελληνική μυθολογία. Ήταν κατεξοχήν πνεύματα του γλυκού νερού και βρίσκονταν στα ποτάμια, στις πηγές και μέσα στα βουνά από τα οποία πήγαζαν ποτάμια. Συνόδευαν πάντα το νερό, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη του σημασία για την ύπαρξη ζωής. Αυτό το σχέδιο tattoo σκιαγραφεί το πρόσωπο μιας Nύμφης με λουλούδια να ξεφυτρώνουν από το κεφάλι της, για να επιδείξουν τη φυσιοθεραπευτική ικανότητά της.