Gucci Horsebit 1955: Η τσάντα-θρύλος στη σύγχρονη εκδοχή της

26.09.2023
Gucci Horsebit 1955: Η τσάντα-θρύλος στη σύγχρονη εκδοχή της
Photo: @vanellimelli
Yπάρχουν σχέδια στον χώρο της μόδας που είναι διαχρονικά. Και δεν είναι λίγες οι φορές που οι σχεδιαστές ανατρέχουν στα ιστορικά αρχεία ενός label για να αναδημιουργήσουν ένα αγαπημένο αντικείμενο για την σημερινή καταναλώτρια. Παράδειγμα η εμβληματική τσάντα Horsebit 1955 η οποία γνώρισε μια σημαντική αναβίωση πριν από 4 χρόνια με την υπογραφή του Alessandro Michele.

Το 1953, η Gucci παρουσίασε για πρώτη φορά μια παραλλαγή του εμβληματικού σήματός της: το διπλό δαχτυλίδι και τη μπάρα. Αν και το Horsebit, όρος εμπνευσμένος από την ιππασία, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε loafers, πέρασαν δύο χρόνια για να μπει σε τσάντα. Αυτή η τσάντα ώμου, που κυκλοφόρησε το 1955, θα γινόταν ένα αξεσουάρ-κληρονομιά για τις επόμενες δεκαετίες.

Chanel Mini Flap: Μια διακριτικά πολυτελής τσάντα με την απόλυτη «old money» αισθητική

Κάτι περισσότερο από εξήντα χρόνια μετά, το 2019, ο τότε creative director της Gucci, Alessandro Michele, αναβίωσε το OG στυλ. Ενώ οι άκρες της πρωτότυπης τσάντας ήταν πιο καμπυλωτές, ο Michele φαντάστηκε ξανά το αξεσουάρ ως μια ορθογώνια τσάντα ώμου που έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα ως μέρος της Cruise 2020 συλλογής. Αποτίοντας άμεσο φόρο τιμής στο αρχικό σχέδιο, ο Michele ονόμασε την τσάντα Horsebit 1955.

{https://www.instagram.com/p/CqI_4m4o2id/?img_index=1}

Όπως όλα τα άλλα «αντικείμενα του πόθου» που λάνσαρε ο Michele στη θητεία του στην Gucci, διάσημες πελάτισσες του οίκου όπως η Sienna Miller και η Alexa Chung, αγάπησαν αμέσως την τσάντα. Προσθέτοντας ελκυστικότητα, η Horsebit 1955 υποστηρίχθηκε από διάφορες celebrities σε νέες καμπάνιες που παρουσιάζονται τακτικά. Για παράδειγμα, η τραγουδίστρια Celeste πρωταγωνίστησε φορώντας την τσάντα στην καμπάνια του πολυτελή οίκου για το 2021, με τίτλο Winter In The Park ενώ η Diane Keaton φόρεσε την τσάντα στην καμπάνια Gucci Beloved λίγους μήνες αργότερα.

Miley Cyrus - Diane Keaton: Το νέο τραγούδι και η αναπάντεχη φιλία που μας έχει συγκινήσει

Πιο πρόσφατα, η εταιρεία χρησιμοποίησε τη Halle Bailey, το μέλος των NewJeans, Hanni, και τη Julia Garner για να πρωταγωνιστήσουν στην καμπάνια Horsebit 1955. Η Garner, ειδικότερα, είναι μεγάλη φαν της τσάντας, καθώς τη φοράει σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις της. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης την Anna Delvey που φόρεσε την Horsebit 1955 στην επιτυχημένη σειρά Inventing Anna.

Από το 2019 που κυκλοφόρησε πάλι η τσάντα, έχει επανασχεδιαστεί σε πολλά σχήματα, μεγέθη και αποχρώσεις. Οι εκδοχές της Horsebit 1955 περιλαμβάνουν τετράγωνα, τραπεζοειδή και στρογγυλεμένα σχήματα (με λαβές ή χιαστί λουρί).

Το camel toe και άλλα 4 καθημερινά προβλήματα με τα εσώρουχα - Οι χρηστικές συμβουλές που θα σου δώσουν λύση

Οι τσάντες έρχονται επίσης σε αμέτρητες αποχρώσεις και υλικά, όπως καμβά με μονόγραμμα, δέρμα, raffia πλεκτό και κρυστάλλους, καθώς και εξωτικά δέρματα όπως σαύρα, πύθωνας και στρουθοκάμηλος. Ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος ή το υλικό, όλες οι τσάντες έχουν το σήμα κατατεθέν της Horsebit στο κέντρο.

Η μίνι 1955 κοστίζει 1.200 δολάρια και μπορεί να φτάσει τα 31.000 δολάρια για πιο σπάνια δέρματα όπως ο κροκόδειλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.09.2023 - 09:28