Μανιταρόσουπα με πατάτες

04.03.2008
Γεύσεις που δένουν αρμονικά!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Knorr Μανιταρόσουπα
  • 3 πατάτες
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, καφέ
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι, λευκό

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για περίπου 20-25 λεπτά.

Κατόπιν, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, που την έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει μια βράση, αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου της Knorr Μανιταρόσουπα και ανακατεύουμε, έως ότου διαλυθεί το μείγμα και ολοκληρωθεί ο βρασμός.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να μην προσθέσουμε τίποτα στη σούπα Knorr.