Κεκάκια με μήλο

15.01.2009
Για όλες τις ώρες...

Τι έχουμε:

6 μήλα

  • 1 πακετάκι ΒΙΤΑΜ
  • 2 πακετάκια κρέμα τυριού (400 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το ταψί
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • κανέλα για πασπάλισμα
  • ακατέργαστη ζάχαρη

Τι κάνουμε:

Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία βγάζουμε το ΒΙΤΑΜ και την κρέμα τυριού από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε 2 μήλα στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα άλλα 4 τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το ΒΙΤΑΜ και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αφρατέψει το μείγμα και μετά ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να απορροφηθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κυβάκια του μήλου. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του ΒΙΤΑΜ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ακατέργαστη ζάχαρη ή κανέλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μηλοπιτάκια με ζάχαρη άχνη αντί για ακατέργαστη αφού κρυώσουν.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.