Καροτόσουπα

04.12.2008
Πορτοκαλί και νόστιμη...

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό καρότα
  • 4 κρεμμύδια
  • 6 φλιτζ. ζωμό λαχανικών KNORR
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αβγού
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζ. κρουτόν

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε επίσης σε φέτες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βρασμένο ζωμό, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν και στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φροντίζοντας να κρατήσουμε 7-8 ροδέλες καρότου. Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ λίγη λίγη και στη συνέχεια την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει ελαφρά και τη βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι χειρός την κρέμα γάλακτος και τον κρόκο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τον ζωμό της σούπας και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βάζουμε την καροτόσουπα σε μια σουπιέρα και τη σερβίρουμε γαρνίροντάς τη με τις ροδέλες καρότου που κρατήσαμε, κρουτόν και κρέμα γάλακτος.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ζωμό λαχανικών με σούπα λαχανικών της Κnorr.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ