Μπιζελόσουπα

10.09.2009
Η πράσινη σούπα!!!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μπιζέλια
  • 1/4 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2 κύβους Knorr λαχανικών
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζ. νερό
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπιζέλια.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 6 φλιτζάνια νερό, διαλύουμε τους κύβους Knorr λαχανικών και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπιζέλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου χρυσίσουν. Σοτάρουμε και το μαρούλι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα μπιζέλια, το μαϊντανό, το δυόσμο, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μπιζέλια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ σε μικρές ποσότητες, προσεκτικά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα μπιζέλια.

Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο μία κουταλιά κρέμα γάλακτος και τη γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή
Αντί για μπιζελόσουπα μπορούμε να φτιάξουμε μία σπαραγγόσουπα Κnorr.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ