Ταραμοσαλάτα

26.02.2009
Επειδή μας το ζητήσατε!

Τι έχουμε:

  • 75 γραμ. ταραμά άσπρο
  • 250 γραμ. λάδι ελιάς
  • 3 φέτες ψωμιού
  • 2 κουταλιές κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • 10 ελιές τσακιστές
  • φέτες λεμονιού

Τι κάνουμε:

Ξαλμυρίζουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε την ψίχα από τις φέτες του ψωμιού σε ένα μπολ με νερό για 5 λεπτά έως ότου μουλιάσουν.

Κατόπιν, με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τον ταραμά και τον αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.

Μόλις στραγγίξει ο ταραμάς τον βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον χτυπάμε πολύ καλά, έως ότου σπάσουν όλα τα αβγά του.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το ψωμί, ρίχνουμε τις μουσκεμένες ψίχες μέσα στο μπλέντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου απορροφηθεί όλο το λάδι.

Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με ελιές και φέτες λεμονιού.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άσπρο ταραμά με κόκκινο.

Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.