Κοτόπουλο με σταφίδες και αμύγδαλα

04.12.2008
Εξαιρετικό και σαν σαλάτα!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα, καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 2 καρότα
  • 4 κουταλιές
  • μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 κουταλιά
  • μουστάρδα Hellmanns Μild
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύτρες λαχανικών

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες με τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βράζουμε στον ζωμό λαχανικών τα φιλέτα κοτόπουλου και τα καρότα καθαρισμένα για περίπου 30 λεπτά έως ότου ασπρίσουν τα φιλέτα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο των φιλέτων στραγγίζουμε τις σταφίδες σε ένα σουρωτήρι και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φιλέτα να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τις σταφίδες με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο σε μια πιατέλα. Μόλις κρυώσουν ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τις σταφίδες. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αμύγδαλα κομμένα στη μέση.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real, τη μουστάρδα Hellmanns Μild, το λάδι, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα στο μπολ με τα κομματάκια κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύτρες λαχανικών.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε πατάτα βρασμένη.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ