Θέλεις αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια όπως αυτά που τρως στην ταβέρνα αλλά δεν έχεις κάρβουνα; Μπορείς να τα πετύχεις και στο σπίτι με ένα σχαροτήγανο και τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη που σου δείχνει στην πράξη πώς θα πετύχεις να μην χάσουν τα υγρά τους και να είναι πεντανόστιμα.
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από λαιμό, σπάλα ή ελιά όχι άπαχο κρέας)
1/2 κρεμμύδι
Μαϊντανό (1 κ.σ.)
60 γρ. παγωμένο νερό (1/4 της κούπας)
1 μέτριο αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ αλάτι (7 γρ.)
50 γρ. φρυγανιά (5 κ.σ.)
Σε ένα μούλτι ριχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παγωμένο νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μέτριο αυγό και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στον κιμά και προσθέτουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια των 120 γρ. στο ίδιο σχήμα.
Λαδώνουμε με πινέλο ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα πιέζουμε κατά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε με μουστάρδα,πιτούλες και απολαμβάνουμε.