Ζυμαρικά με μπέικον και κρεμμύδι

27.02.2022
Ζυμαρικά με μπέικον και κρεμμύδι
Θα τα λατρέψεις!

Με βάση το απλό αλλά απίστευτα γευστικό ιταλικό πιάτο pasta aglio, olio e peperoncino​, αυτή η θαυμάσια συνταγή παίρνει μεγάλο μέρος της γεύσης της από το λίπος του μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Πώς να φτιάξεις cacio e pepe με μόλις 5 υλικά

Δες παρακάτω πώς μπορείς να την φτιάξεις:

Συστατικά
230γρ. μπέικον
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
8 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού βότανα της Προβηγκίας
1 φλιτζάνι γλυκό κόκκινο βερμούτ
1 κιλό capellini
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βγάλε το μπέικον από τη συσκευασία του με τις φέτες ακόμα κολλημένες μεταξύ τους και τοποθέτησε το σε ξύλο κοπής. Κόψε το μπέικον σταυρωτά σε μικρές φέτες για να δημιουργήσεις μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε τα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Κόψε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και πρόσθεσε τα στο ταψί. Ρίξε ελαιόλαδο στο μπέικον και τα κρεμμύδια, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήσε μέχρι το μπέικον να βγάλει μεγάλο μέρος του λίπους του αλλά να είναι ακόμα ροζ και τα κρεμμύδια να είναι ελαφρώς ψημένα σε σημεία αλλά όχι πολύ σκούρα, για 20 με 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Τρίψε τις σκελίδες σκόρδου με το μαχαίρι και κόψε τις σε λεπτές φέτες. Όταν το μπέικον και τα κρεμμύδια περάσουν τα 20 με 25 λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και ανακάτεψε το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τα βότανα της Προβηγκίας και το βερμούτ. Τοποθέτησε ξανά το τηγάνι στο φούρνο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το βερμούτ και το μπέικον και τα κρεμμύδια να φαίνονται καραμελωμένα αλλά όχι καμένα, για 5 με 10 λεπτά.

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι από το μαγειρικό υγρό, στράγγιξε τα ζυμαρικά και βάλτα στην κατσαρόλα.

Μετάφερε προσεκτικά τα πάντα από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Πρόσθεσε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα στα ζυμαρικά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο από το κρατημένο μαγειρικό υγρό εάν η σάλτσα χρειάζεται να αραιώσει. Δοκίμασε προσθέτοντας περισσότερο αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται και σέρβιρε αμέσως.