Σήμερα φτιάχνουμε τσίζκεϊκ: Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή

30.08.2019
Σήμερα φτιάχνουμε τσίζκεϊκ: Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή
Δροσερό και ελαφρύ, το αγαπημένο γλυκό μπορεί να προκύψει και από τα... χεράκια σου!

Αν είσαι από εκείνες που τρομάζουν στην ιδέα της ζαχαροπλαστικής, τα νέα είναι ευχάριστα. Ο Τάσος Αντωνίου, μέσα απότο site του mamapeinao.gr μας προτείνει μια πολύ εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο cheesecake. Δοκίμασέ την και εντυπωσίασε τους πάντες -ακόμη και τον εαυτό σου.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα

Δοκίμασε και αυτό: Aperol Spritz: Πώς θα φτιάξεις μόνη σου το "απόλυτο" κοκτέιλ του καλοκαιριού

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c.

2. Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου ως εξής:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει.

3. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ως εξής:

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε κρύο.