Banoffee έχεις φτιάξει ποτέ; Ήρθε η ώρα!

24.08.2020
Banoffee έχεις φτιάξει ποτέ; Ήρθε η ώρα!
Ο Τάσος Αντωνίου μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για το γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασε και έχεις την επιτυχία σίγουρη!!!

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 250 γρ. βούτυρο για τη βάση + 120 γρ. για την καραμρέλα
  • 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για το σερβίρισμα:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
  • κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σπάμε τα μπισκότα ελαφρώς και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Αναμειγνύουμε με το λιμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλα.
  • Στρώνουμε τα μπισκότα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.
  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να δέσει η καραμέλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
  • Επικαλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Προαιρετικά αφήνουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Τάσος Αντωνίου
www.mamapeinao.gr