Ταρτάκια με μαρμελάδα, αμυγδαλόπαστα και γλάσο

09.05.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
  • 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. αμυγδαλόπαστα
  • 12 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 6 κερασάκια γλασέ
  • 6 φορμάκια για τάρτες

EKTEΛEΣH

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε 6 κομμάτια χρησιμοποιώντας τα φορμάκια και μαχαίρι. Βουτυρώνουμε τα 6 φορμάκια και στρώνουμε μέσα στο καθένα από 1 κομμάτι ζύμη. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω όσπρια και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μοιράζουμε μέσα τη μαρμελάδα. Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο και τη ραντίζουμε με λίγη από τη ζάχαρη άχνη. Κόβουμε με κουπ πατ το φύλλο της αμυγδαλόπαστας στα 6 (με διάμετρο όσο το εσωτερικό της τάρτας). Τοποθετούμε μέσα στην τάρτα από 1 κομμάτι αμυγδαλόπαστα. Χτυπάμε την άχνη με το νερό μέχρι να επιτύχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Στρώνουμε το γλάσο πάνω από τις τάρτες και στολίζουμε με 1 κερασάκι γλασέ.