Λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα

29.06.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 μπάλες μοτσαρέλα
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
  • ½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 2 κοφτές κουτ. σούπας ξερό
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι Aμφιλοχίας τριμμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκατοστού, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε κι από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Παράλληλα, τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας σε λαδωμένο ταψί, από πάνω στρώνουμε τα λαζάνια, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Ηλίας Δεμιρτζόγλου