Πώς θα καθαρίσεις τις κατσαρόλες

04.12.2008
Για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες μας εύκολα, χωρίς να τρίβουμε επίμονα και να κουραστούμε, όσο είναι ακόμα ζεστές, ρίχνουμε μέσα τους λίγο ξίδι και αλάτι, τις περνάμε με ένα σφουγγάρι και τέλος τις ξεπλένουμε.

Για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες μας εύκολα, χωρίς να τρίβουμε επίμονα και να κουραστούμε, όσο είναι ακόμα ζεστές, ρίχνουμε μέσα τους λίγο ξίδι και αλάτι, τις περνάμε με ένα σφουγγάρι και τέλος τις ξεπλένουμε.

Για να μην κολλάνε τα καρύδια
Εάν θέλουμε να μην κολλάνε τα καρύδια στα τοιχώματα του μίξερ όταν τα ψιλοκόβουμε, πριν τα βάλουμε μέσα, αρκεί να τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι.

Για φουσκωτή ζύμη
Το καλύτερο ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη μας με τον ιδανικότερο τρόπο είναι το εσωτερικό ενός σβηστού φούρνου, στον οποίο έχουμε αναμμένο το φως.

Για αποφυγή βραχυκυκλώματος
Εάν δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα, θα πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές στην ίδια πρίζα, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

Για σωστό τηγάνισμα
Εάν δεν θέλουμε να πετάγονται τα λάδια κατά τη διάρκεια που τηγανίζουμε το κοτόπουλο, αρκεί, πριν από το τηγάνισμα να ρίξουμε λίγο αλάτι στο τηγάνι.

Γευστικό ρύζι
Για να δώσουμε στο ρύζι μια μοναδική γεύση, μπορούμε όταν το βράζουμε να αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό κοτόπουλου.

Για να μην ξεχειλίζει το φαγητό μας
Για να μη χύνονται τα φαγητά μας, προσέχουμε να μη γεμίζουμε τις κατσαρόλες μέχρι πάνω και φυσικά δεν αυξάνουμε τη θερμοκρασία πάνω από τη συνιστώμενη από την συνταγή, για να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος.

Για αποφυγή μικροβίων
Για να αποφύγουμε τον οποιοδήποτε κίνδυνο μόλυνσης, καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αντικείμενα στην κουζίνα μας τα οποία ακουμπάμε συχνά, όπως τα χερούλια στην πόρτα του ψυγείου, στον νεροχύτη, στον φούρνο μικροκυμάτων, στα ντουλάπια και στα συρτάρια.

Εξυπνο καθάρισμα
Για να καθαρίσουμε τους καθρέφτες και τα γυάλινα αντικείμενά γρήγορα και εύκολα, τα τρίβουμε πρώτα με μια εφημερίδα την οποία έχουμε βρέξει και στη συνέχεια με μια στεγνή. Θα λάμψουν αμέσως και μάλιστα χωρίς να μείνουν σημάδια.

Χωρίς λίπος
Για να αφαιρέσουμε εύκολα το λίπος από τον ζωμό ή από τη σούπα που βράζουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Θα απορροφήσει αμέσως το λίπος. Αν χρειαστεί το αλλάζουμε με ένα καθαρό.

Πώς ξεκολλάμε τα ποτήρια χωρίς να σπάσουν
Αν κατά την αποθήκευσή τους κολλήσουν μεταξύ τους δύο ποτήρια, τα οποία έχουμε βάλει το ένα μέσα στο άλλο, γεμίζουμε το πάνω ποτήρι με κρύο νερό και βυθίζουμε το κάτω ποτήρι σε ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο τα ποτήρια,θα ξεκολλήσουν αμέσως.

Φρέσκα ζυμαρικά με φύλλα μαϊντανού
Οταν φτιάχνουμε μόνοι μας φρέσκα ζυμαρικά μπορούμε να βάλουμε ολόκληρα φύλλα μαϊντανού, τόσο για ομορφιά όσο και για να δώσει μία διαφορετική γεύση. Οταν λοιπόν έχουμε φτιάξει τα φύλλα μας τόσο λεπτά όσο θέλουμε, παίρνουμε ένα φύλλο και σε τυχαία σημεία ακουμπάμε τα φύλλα μαϊντανού. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο που έχουμε ανοίξει και κρατώντας τα και τα δύο, τα περνάμε άλλη μία φορά μέσα από το μηχάνημα.

Λόγω του ότι τα φύλλα είναι λεπτά θα βλέπουμε καθαρά τα φύλλα μαϊντανού, έχοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Πώς φτιάχνουμε καραμέλα
Αν θέλουμε να φτιάξουμε καραμέλα, βάζουμε σε ένα τηγάνι ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά. Η ζάχαρη πρώτα θα λιώσει, θα πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, θα χρυσαφίσει, θα καφετίσει και τέλος θα καεί και θα μαυρίσει. Με λίγα λόγια η καραμέλα μας περνά από διάφορα στάδια, έχοντας και κάθε φορά και διαφορετική γεύση.

Για να μη ζαχαρώνει η καραμέλα
Για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ζαχαρώσει η καραμέλα, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί όλη.

Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα αποφεύγοντας να την ανακατέψουμε μέχρι να φτάσει το σημείο βρασμού, ενώ μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.

Για ν απολαμβάνουμε πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες
Για να φτιάξουμε πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες, τις βάζουμε πρώτα να μουλιάσουν για λίγο σε κρύο νερό, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε δύο φορές. Μία σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν και μία σε δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.