Μπρόκολο, ο πράσινος σύμμαχός μας!

26.11.2008
Το μπρόκολο είναι είδος λάχανου, που αντέχει σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προσθέτει νοστιμιά και ξεχωριστή γεύση! Η προέλευσή του είναι απ την Ιταλία, όπου και υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες.

Το μπρόκολο είναι είδος λάχανου, που αντέχει σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προσθέτει νοστιμιά και ξεχωριστή γεύση! Η προέλευσή του είναι απ την Ιταλία, όπου και υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες. Καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου, μερικές από τις οποίες είναι οι ΗΠΑ, όπου έχουν και τη μεγαλύτερη παραγωγή σε ολόκληρο τον κόσμο και η Ιταλία. Το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία είναι ικανή να σκοτώνει ακόμη και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ακόμη, αυτή η ουσία συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη και στην καταπολέμηση των μικρόβιων που προκαλούν έλκος στο στομάχι και αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο στομάχι. Επιπλέον, μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να προλάβει την εξάπλωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Είναι αναγκαίο και πολύτιμο λαχανικό για την υγιή ανάπτυξή μας, εφόσον είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C, βιταμίνη που προστατεύει το αμυντικό μας σύστημα από τη γρίπη και το κρυολόγημα. Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι περιέχει σημαντική ποσότητα νερού.

Εχουμε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε με πάρα πολλούς τρόπους όπως ωμό, με ξίδι και αλάτι σαν τουρσί, βραστό, με πάπρικα, ή με ταμπάσκο, για πιο πικάντικη γεύση.