5 συμβουλές για να κρατήσεις τις σαλάτες σου φρέσκες

28.11.2022
5 συμβουλές για να κρατήσεις τις σαλάτες σου φρέσκες
Το διάστημα που περνά από την προετοιμασία της σαλάτας σου μέχρι τη στιγμή που θα την απολαύσεις είναι μεγάλο τις πιο γεμάτες μέρες - δες τι μπορείς να κάνεις για να τη διατηρήσεις στην καλύτερη κατάσταση της

Το να ετοιμάζεσαι από νωρίς, να περνάς ώρα στο αμάξι όσο βρίσκεσαι στο γραφείο, να κάθεσαι σε ένα γραφείο για ώρες — αν όλα αυτά σου φαίνονται δύσκολα, φαντάσου πώς είναι να είναι το μεσημεριανό σου γεύμα! Το να διατηρείς μια σαλάτα τραγανή και φρέσκια από την προετοιμασία των γευμάτων που κάνεις το Σαββατοκύριακο έως την ώρα που θα φας το μεσημεριανό σου δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Αλλά μπορείς να τα καταφέρεις!

Αυτή είναι η πιο πολύτιμη τεχνική μαγειρέματος που εξοικονομεί χρόνο

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις τη σαλάτα σου να παραμένει φρέσκια και εξίσου απολαυστική: ​​

1. Συσκεύασε την ανάποδα
Οι καλύτερες σαλάτες έχουν ένα μείγμα από διάφορα συστατικά - δημητριακά, βραστά αυγά, φασόλια και ψιλοκομμένα λαχανικά - και ευαίσθητα, τραγανά χόρτα. Για να μην μαραθούν και να μελανιάσουν αυτά τα τρυφερά χόρτα, συσκεύασε τη σαλάτα σου ανάποδα: Βάλε τα πιο βαριά στο κάτω μέρος του δοχείου και, στη συνέχεια, βάλε τα χόρτα από πάνω. Βεβαιώσου ότι κρατάς το δοχείο όρθιο κατά τη μεταφορά και, στη συνέχεια, όταν φτάσει η ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ρίξε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ και απόλαυσέ το.

2. Τοποθέτησε το dressing χωριστά
Τα dressing και οι βινεγκρέτ κάνουν τις σαλάτες πραγματικά ενδιαφέρουσες - αλλά μόνο εάν έχεις βάλει το dressing αμέσως πριν το σερβίρισμα. Τα έλαια και τα οξέα μαραίνουν τα χόρτα με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλεις να διατηρήσεις τα σαλατικά ζωηρά, πρέπει να συσκευάσεις τα dressings. Αποθήκευσε τα σε μικρά, ερμητικά σφραγισμένα δοχεία για σνακ ή μίνι βάζα μαρμελάδας. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα πρόσθετα, όπως οι μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας και ο τόνος με λάδι: Κράτησέ τα μακριά από τα χόρτα μέχρι να έρθει η ώρα να φας.

3. Βάλε μια υγρή χαρτοπετσέτα
Αφού συσκευάσεις τη σαλάτα σου (ανάποδα, φυσικά), βρέξε μια χαρτοπετσέτα κάτω από κρύο νερό. Στύψε την και άπλωσε την πάνω από τη σαλάτα πριν βάλεις το καπάκι του τάπερ. Η δροσερή υγρασία της χαρτοπετσέτας βοηθά στο να διατηρούνται τα χόρτα της σαλάτας ενυδατωμένα και τραγανά, όχι στεγνά και πεσμένα.

Οι καλύτερες συμβουλές για έξυπνη προετοιμασία των εβδομαδιαίων σου γευμάτων

4. Κράτησε την κρύα
Εάν υπάρχει ψυγείο στο χώρο εργασίας σου, βάλε μέσα τη σαλάτα το συντομότερο δυνατό, ιδανικά όχι στο επάνω ράφι, το οποίο μερικές φορές μπορεί να παγώσει. Όσο λιγότερο χρόνο περνάει μια σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να μαραθεί.

5. Τελείωσε την μέσα στη μέρα
Αν σου αρέσει να προετοιμάζεις όλα τα γεύματά σου ταυτόχρονα, μπορείς να το κάνεις και με τις σαλάτες σου. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση: Συσκεύασε όλα τα πιο βαριά, πιο σκληρά "toppers" σαλάτας - όπως πράσινα φασόλια, βραστές πατάτες, ελιές, ντοματίνια ή ψητό σολομό, ψιλοκομμένα σύκα και φρυγανισμένα πεκάν — μαζί όταν κάνεις την προετοιμασία σου. Κάθε μέρα, πρόσθεσε μια μεγάλη μεζούρα από αυτά σε ένα δοχείο με τη σαλάτα σου λίγο πριν φύγεις από το σπίτι. Κρατώντας τα διάφορα συστατικά ξεχωριστά για όσο το δυνατόν περισσότερο, τα χόρτα παραμένουν τραγανά και νόστιμα.