4 συμβουλές για να διατηρήσεις φρέσκια και τραγανή τη σαλάτα που θα πάρεις στο γραφείο για μεσημεριανό γεύμα

14.11.2022
4 συμβουλές για να διατηρήσεις φρέσκια και τραγανή τη σαλάτα που θα πάρεις στο γραφείο για μεσημεριανό γεύμα
Aν περνάς πολλές ώρες στη δουλειά, μια πρακτική και υγιεινή λύση για το μεσημεριανό φαγητό σου είναι μια σαλάτα που μπορείς να προετοιμάσεις από το σπίτι. Το να διατηρήσεις, όμως, μια σαλάτα τραγανή και φρέσκια έως το μεσημέρι δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Αλλά γίνεται! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ετοιμάσεις μια σαλάτα στο σπίτι και να την κρατήσεις φρέσκια ώστε να απολαύσεις ένα λαχταριστό μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο.

Συσκεύασε την ανάποδα

Στις σαλάτες μπορείς να προσθέσεις ότι επιθυμείς από δημητριακά, βραστά αυγά και φασόλια μέχρι ψιλοκομμένα λαχανικά και τραγανά χορταρικά. Για να μην μαραθούν και να μαυρίσουν τα λαχανικά και τα χορταρικά, συσκεύασε τη σαλάτα σου ανάποδα: Βάλε τα βαρύτερα συστατικά στον πάτο του τάπερ του μεσημεριανού γεύματος σου και μετά βάλε τα χορταρικά και τα λαχανικά από πάνω. Βεβαιώσου ότι έχεις κρατήσει το τάπερ όρθιο κατά τη μεταφορά και, στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ρίξε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψέ το και πρόσθεσε το dressing.

5 μυστικά για να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα

Τοποθέτησε το dressing ξεχωριστά

Τα dressings και οι βινεγκρέτ δίνουν στις σαλάτες την ξεχωριστή γεύση αλλά μόνο εάν τα έχεις προσθέσει λίγο πριν το σερβίρισμα. Τα έλαια και τα οξέα μαραίνουν τα χορταρικά με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλεις να διατηρήσεις τα χορταρικά φρέσκα, θα πρέπει να συσκευάσεις τις σάλτσες ξεχωριστά. Αποθήκευσε τα dressings σε μικρά, ερμητικά σφραγισμένα δοχεία για σνακ ή μίνι βάζα μαρμελάδας και περίμενε μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητου για να τα προσθέσεις. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πρόσθετα όπως οι μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας και ο τόνος με λάδι: κράτησέ τα μακριά από τα χορταρικά μέχρι να έρθει η ώρα να φας τη σαλάτα.

Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει η σαλάτα εκτός ψυγείου

Τοποθέτησε μέσα μια υγρή χαρτοπετσέτα

Αφού συσκευάσεις τη σαλάτα σου (ανάποδα, φυσικά), βρέξε μια χαρτοπετσέτα κάτω από μια κρύα βρύση. Στύψε τη μέχρι να είναι απλώς υγρή, στη συνέχεια ξετσαλακώσε τη και άπλωσέ τη πάνω από τα χορταρικά πριν κλείσεις το καπάκι του τάπερ. Η υγρή πετσέτα προσφέρει υγρασία και βοηθά στο να διατηρούνται τα χορταρικά της σαλάτας ενυδατωμένα και τραγανά και όχι στεγνά και μαραμένα.

Αποθήκευσέ τα σε κρύο περιβάλλον

Εάν έχεις ψυγείο στη δουλειά σου, βάλε αμέσως τη σαλάτα μέσα (καλύτερα όχι στο πάνω ράφι γιατί μπορεί κάποιες φορές να παγώσει)! Αν δεν υπάρχει ψυγείο μια λύση είναι το μπαλκόνι που την κάνει τη δουλειά του τώρα που είναι χειμώνας. Όσο λιγότερο χρόνο αφήσεις μια σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να μαραθεί.