5 μυστικά στην κουζίνα για να μαγειρέψεις συνταγές όπως στα διάσημα εστιατόρια

10.09.2021
5 μυστικά στην κουζίνα για να μαγειρέψεις συνταγές όπως στα διάσημα εστιατόρια
Σε όλες μας αρέσουν τα διαφορετικά νόστιμα φαγητά. Σύμφωνα με μελέτες, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι περνούν 6,5 ώρες την εβδομάδα στην κουζίνα. Και μόνο ένα στα τρία άτομα απολαμβάνει το μαγείρεμα. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που απολαμβάνουν το μαγείρεμα, μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς να κάνουμε τέλεια τα συνηθισμένα γεύματα. Διάβασε παρακάτω μερικά μυστικά της μαγειρικής και θα δεις ότι μπορείς να φτιάξεις, για παράδειγμα, ζυμαρικά πολύ καλύτερα από πολλά εστιατόρια.

Φτιάξε ζυμαρικά όπως οι Ιταλοί

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει πιο απλό γεύμα από τα ζυμαρικά, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια κατσαρόλα τουλάχιστον 6 λίτρων. Ρίξε αρκετό νερό σε αυτήν, έτσι ώστε το νερό να πιάσει τα 3/4 του συνόλου του χώρου αλλιώς τα ζυμαρικά θα κολλάνε και θα είναι μαλακά. Και αν σερβίρεις ζυμαρικά με σάλτσα, μην προσθέσεις λάδι στο νερό. Θα καλύψει τα ζυμαρικά με μια μεμβράνη και θα εμποδίσει τη σάλτσα να μπει από πάνω τους.

Και το πιο σημαντικό, βράσε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από ό, τι λέει η συσκευασία. Στη συνέχεια ρίξε τα στη βραστή σάλτσα και τελειώνεις το μαγείρεμα. Μην φοβάσαι τέτοια πειράματα. Για παράδειγμα, ο διάσημος σεφ, Michael Chiarello, συνιστά να βγάζεις τα ζυμαρικά 4 λεπτά νωρίτερα και να τα αφήσεις να μουλιάσουν σε περισσότερη σάλτσα.

Η απλή τεχνική για τις τέλειες ψητές πατάτες

Χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή αυγών

Συνιστάται να κάνεις τηγανητά αυγά σε χαμηλή θερμοκρασία με λάδι ή βούτυρο. Τα αυγά πρέπει να σπάσουν πολύ κοντά στην επιφάνεια, ώστε να μην σπάσει ο κρόκος. Στη συνέχεια κόψε τα ασπράδια για να απλωθούν. Απλά άγγιξε τα ασπράδια με την άκρη ενός μαχαιριού.

Μπορείς να κάνεις τη γεύση της ζεστής σοκολάτας ακόμα καλύτερη.

Ένας χρήστης του Reddit μοιράστηκε αυτό το μυστικό: «Πρόσθεσε αλάτι στη ζεστή σοκολάτα. Δεν την κάνει καθόλου αλμυρή, αλλά την κάνει κάπως πιο σοκολατένια. Όλοι λένε ότι η ζεστή σοκολάτα μου είναι πάντα η καλύτερη, αλλά εγώ χρησιμοποιώ προσυσκευασμένη σκόνη με γάλα και λίγο αλάτι!» Το θέμα είναι ότι υπάρχει νάτριο στο αλάτι που κάνει τους υποδοχείς της γεύσης να λειτουργούν πιο ενεργά, οπότε η γλυκιά γεύση ενισχύεται.

Το μυστικό συστατικό στη σάλτσα ντομάτας

Φαίνεται ότι γνωρίζουμε πλέον τη συνταγή για την τέλεια σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγη ντομάτα και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Κι όμως το μυστικό συστατικό είναι το βούτυρο. Κάνει τις ντομάτες λιγότερο όξινες και τη σάλτσα πιο τρυφερή. Χρειάζεσαι μόνο 1-2 μικρά κομμάτια και το γεύμα σου θα γίνει πολύ καλύτερο.

Πώς να φτιάξεις υγιεινά μπισκότα φυστικοβούτυρου με σοκολάτα

Μούλιασε το κοτόπουλο για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα του σεφ Marcus Samuelsson ο οποίος γνωρίζει όλα τα μυστικά για το τέλειο μαγείρεμα. Μία από τις καλύτερες συμβουλές είναι να το μουλιάσεις προηγουμένως. Βράζεις 1 φλιτζάνι αλάτι σε 2 φλιτζάνια νερό για να διαλυθεί το αλάτι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε άλλα 6 φλιτζάνια κρύο νερό, βάλε το κοτόπουλο μέσα σε αυτό και, στη συνέχεια, βάλε το στο ψυγείο για 90 λεπτά.