Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποτρέψεις το μαύρισμα του αβοκάντο

22.09.2021
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποτρέψεις το μαύρισμα του αβοκάντο
Τι να κάνεις για να διατηρήσεις το αβοκάντο φρέσκο για περισσότερο καιρό

Ετοιμάζεσαι να απολαύσεις ένα γεύμα με ένα ώριμο αβοκάντο και ανοίγοντας το, διαπιστώνεις ότι έχει μαυρίσει. Παρά τις προσπάθειές σου να το καταναλώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφύγεις αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, η πρόληψη του μαυρίσματος φαίνεται μάταιη. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος να αποτρέψεις το μαύρισμα του αβοκάντο.

Η απλή τεχνική για τις τέλειες ψητές πατάτες

Πώς να αποφύγεις το μαύριασμα του αβοκάντο:
Σύμφωνα με την chef Betsy Wiegand of Great White, το να στύψεις ένα λεμόνι σε ένα κομμένο αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του μαυρίσματος. Για να διατηρήσεις περαιτέρω την απόχρωσή του, τονίζει επίσης τη σημασία της αποθήκευσης του εντελώς καλυμμένο για να μειωθεί η έκθεση στο οξυγόνο. Λόγω του ασκορβικού οξέος (γνωστού και ως βιταμίνη C) που βρίσκεται στο χυμό λεμονιού ή λάιμ, η προσθήκη εσπεριδοειδών σε ένα ανοιγμένο αβοκάντο βοηθά στη δημιουργία φραγμού ενάντια στο οξυγόνο που μειώνει την οξείδωση. Καθώς το οξυγόνο αντιδρά με το οξύ στο χυμό, επιβραδύνει τη χημική αντίδραση και εμποδίζει το μαύρισμα για μερικές ημέρες. Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να προσθέσει μια ελαφρώς πικάντικη γεύση, θα κρατήσει το αβοκάντο ζωντανό και φρέσκο ​​για περισσότερο.

5 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το κρυσταλλωμένο μέλι

Πώς να κάνεις ένα αβοκάντο να ωριμάσει νωρίτερα
Η Wiegand προτείνει να το τυλίξεις σε μερικά φύλλα εφημερίδας. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις το άγουρο αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα και να το αποθηκεύσεις σε ζεστό περιβάλλον για να επιταχύνεις τη διαδικασία του μαλακώματος.