Τα καλύτερα υποκατάστατα της baking powder

15.04.2021
Τα καλύτερα υποκατάστατα της baking powder
Δεν έχεις στη διάθεση σου baking powder; Αυτά είναι τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντ'αυτού

Μήπως σου έχει συμβεί και εσένα να συγκεντρώσεις τα συστατικά για μια συνταγή που δεν μπορείς να περιμένεις να δοκιμάσεις και να ανακαλύψεις στην πορεία πως σου λείπει η baking powder ή ότι έχει χαλάσει και δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις; Πριν χαλάσεις τη διάθεση σου ή βγεις από το σπίτι για να πας στο σούπερ μάρκετ, σκέψου το ενδεχόμενο αντικατάστασης. Εάν έχεις μερικά συστατικά στη διάθεσή σου, ίσως μπορέσεις να βρεις ένα υποκατάστατο και να γλυτώσεις χρόνο.

5 λάθη που μπορεί να κάνεις στην κουζίνα και κάνουν το φαγητό σου λιγότερο νόστιμο

Δες παρακάτω τα καλύτερα υποκατάστατα για την baking powder:

Βουτυρόγαλα
Η οξύτητα του βουτυρογάλακτος του επιτρέπει να αντικαταστήσει την baking podwer σε ικανοποιητικό βαθμό. Για να αντικαταστήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, συνδύασε 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Μείωσε τα άλλα υγρά της συνταγής κατά 1/2 φλιτζάνι για να διατηρήσεις την επιθυμητή συνοχή.

Ξινόγαλα
Όπως και το βουτυρόγαλα, το ξινόγαλα έχει την απαραίτητη οξύτητα για μια επιτυχημένη αντικατάσταση. Για να αντικαταστήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, συνδύασε 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Μείωσε τα άλλα υγρά της συνταγής κατά 1/2 φλιτζάνι για να διατηρήσεις την επιθυμητή συνοχή. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ξινόγαλα προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 1 φλιτζάνι γάλα και να το αφήσεις να να καθίσει για 2 λεπτά.

Χυμό λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού και το ξίδι είναι οξέα, που σημαίνει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκαταστήσουν την baking powder. Ωστόσο, τα συστατικά αυτά θα αλλάξουν την τελική γεύση του πιάτου, οπότε χρησιμοποίησε το μόνο εάν δεν έχεις άλλες επιλογές. Χρησιμοποίησε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι συν ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να φτιάξεις 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder.

Μπορώ να φτιάξω τη δική μου baking powder;
Η baking powder είναι απλώς ένας συνδυασμός μαγειρικής σόδας και οξέος. Για να φτιάξεις τη δική σου, συνδύασε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με 5/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ. Αυτό θα σου δώσει 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder.