5 λάθη που μπορεί να κάνεις στην κουζίνα και κάνουν το φαγητό σου λιγότερο νόστιμο

04.02.2021
5 λάθη που μπορεί να κάνεις στην κουζίνα και κάνουν το φαγητό σου λιγότερο νόστιμο
Η μαγειρική τέχνη είναι μια επιστήμη. Μια λάθος κίνηση μπορεί να χαλάσει οποιοδήποτε πιάτο, ακόμη και σε εστιατόρια με αστέρια Michelin. Δεν έχει σημασία αν είσαι μια έμπειρη μάγειρισσα ή μαγειρεύεις μόνη σου στο σπίτι, η καθεμία μας μπορεί να κάνει λάθη. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι τι πρέπει να κάνεις έγκαιρα για να αποτρέψεις να πάνε χάλια τα πράγματα. Ύστερα από μια έρευνα σε γαστρονομικά sites συγκεντρώσαμε εδώ κάποια τυπικά λάθη που γίνονται στην κουζίνα. Αν θες λοιπόν να μετατρέψεις κάθε πιάτο που μαγειρεύεις σε αριστούργημα, συνέχισε να διαβάζεις.

Ζυμαρικά
Συνήθως, αδειάζεις όλο το νερό από την κατσαρόλα στο οποίο βράστηκαν τα ζυμαρικά - αυτό είναι το κύριο λάθος που κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Την επόμενη φορά άφησε μισό ποτήρι νερό μέσα στα βρασμένα ζυμαριά και πρόσθεσέ το στη σάλτσα. Το αλμυρό άμυλο που βρίσκεται στο νερό είναι ένα τέλειο πηκτικό. Θα προσθέσει ένα άρωμα στη σάλτσα, καθιστώντας την πιο γεμάτη.

Κοτόπουλο
Οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής συμβουλεύουν να αφαιρείς το δέρμα του κοτόπουλου πριν το μαγειρέψεις. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το δέρμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Προκειμένου να διατηρηθεί η γεύση των πουλερικών, είναι καλύτερο να αφαιρείς το δέρμα αμέσως πριν αρχίσεις να το τρως. Όταν μαγειρεύεται το κοτόπουλο, απορροφά ένα μέρος του λίπους από το δέρμα του, κάτι που κάνει το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό.

Μπριζόλα
Αφού ψήσεις μια μπριζόλα ή μαγειρέψεις ένα ρολό κρέατος, μπορείς αμέσως να το κόψεις σε κομμάτια και να το φας. Αλλά το ζεστό κρέας περιέχει χυμούς και αν το καταναλώσεις αμέσως μπορεί να σου φανεί υπερβολικά ξηρό. Για να αποφευχθεί αυτό, άφησε το πιάτο να «ξεκουραστεί» για 5-10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.

Ζύμη για πίτσα

Θα έχεις δεις που οι παραγωγοί πίτσας τεντώνουν τη ζύμη με τα χέρια τους. Δεν δίνουν σόου - είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να την κάνεις απαλή και αφράτη. Όταν τυλίγεις τη ζύμη σε πλάστη, μπορεί να τη γεμίσεις με αέρα, ο οποίος θα αποτρέψει το φούσκωμα της ζύμης όταν την ψήνεις.

Καλαμάρι
Στην κλασική συνταγή, οι σεφ προτείνουν να βράσεις τα καλαμάρια για περίπου 50-60 δευτερόλεπτα ή να τα ζεματίσεις με βραστό νερό. Διαφορετικά, το καλαμάρι γίνεται ελαστικό και δεν τρώγεται. Αν όμως τα έχεις παραβράσει, συνέχισε να τα μαγειρεύεις για 30-40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θαλασσινά θα απορροφήσουν το ζωμό, θα αυξηθούν σε μέγεθος και θα γίνουν μαλακά.