8 κρίσιμα σημεία στο μαγείρεμα που ίσως αντιμετωπίζεις λάθος

17.06.2020
8 κρίσιμα σημεία στο μαγείρεμα που ίσως αντιμετωπίζεις λάθος
Ίσως πιστεύεις ότι αν ρίξεις λάδι στο νερό ( όχι στη φωτιά, μην μπερδευτείς) όταν μαγειρεύεις ζυμαρικά θα τα αποτρέψει από το να κολλήσουν μεταξύ τους. Ωστόσο, το λάδι μπορεί να χαλάσει το γεύμα σου. Εάν θελήσεις να προσθέσεις σάλτσα αργότερα, το λάδι δεν θα αφήσει τα ζυμαρικά να αναμιχθούν καλά με τη σάλτσα και τα αποτελέσματα μπορεί να σε απογοητεύσουν. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ετοιμάσεις ένα δείπνο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Παρακάτω λοιπόν είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, για είσαι σίγουρη ότι θα ετοιμάσεις ένα νόστιμο φαγητό!

Προσθέτεις λάδι στο νερό κατά την παρασκευή ζυμαρικών

Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λάδι στο νερό όταν φτιάχνουν ζυμαρικά. Το κάνουν είτε για να σταματήσουν το βρασμό του νερού, είτε για να αποφευχθεί το κόλλημα των ζυμαρικών. Ωστόσο, η προσθήκη λαδιού μπορεί να μην είναι καλή ιδέα αν σκοπεύεις να φας ζυμαρικά με σάλτσα, επειδή το λάδι δεν θα επιτρέψει στη σάλτσα να κολλήσει πάνω στα ζυμαρικά.

Περιμένεις πολύ ώρα πριν ανακατέψεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα

Είναι σημαντικό να αρχίσεις να ανακατεύεις αμέσως τα ζυμαρικά αφού τα βάλεις μέσα στην κατσαρόλα. Είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να κολλάνε στην αρχή, λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται.

Δεν αφήνεις το κρέας να ξεπαγώσει

Πρέπει να βγάλεις το κρέας από το ψυγείο και να το αφήσεις να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψεις. Διαφορετικά, το κρύο κρέας θα μαγειρευτεί ανόμοια, με το εσωτερικό να είναι μαγειρεμένο και το εξωτερικό καμένο.

Αυτό το διάβασες; Ο πιο απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά - χωρίς φωτιά! [video]

Τηγανίζεις σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο καπνού. Έτσι, αν μαγειρέψεις για παράδειγμα σε υψηλές θερμοκρασίες μια μπριζόλα, θα αρχίσει να μυρίζει δυσάρεστα και θα απελευθερώνει τοξικές χημικές ουσίες.

Προσθέτεις κρύο βούτυρο και κρέμα στον πουρέ πατάτας

Η προσθήκη αυτών των συστατικών όταν είναι κρύα θα τα εμποδίσει να απορροφηθούν σωστά από το άμυλο στις πατάτες. Είναι καλύτερα να ζεστάνεις το βούτυρο μέχρι να λιώσει και την κρέμα μέχρι να αρχίσει να βράζει και μόνο τότε θα πρέπει να τα προσθέσεις.

Βάζεις πάρα πολλά πράγματα σε ένα τηγάνι

Όταν μαγειρεύεις για πολλά άτομα, είναι βολικό να βάζεις τα πάντα σε ένα τηγάνι. Ωστόσο, εάν υπάρχει πάρα πολύ φαγητό εκεί μέσα, μπορείς να καταλήξεις με ένα στεγνό φαγητό. Η θερμότητα θα μειωθεί και θα χαθεί η υγρασία του κρέατος.

Βάζεις το σκόρδο πολύ νωρίς

Το σκόρδο καίγεται εύκολα, οπότε το τηγάνισμα μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του. Πρόσθεσέ το τελευταίο για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα καεί.

Δεν προθερμαίνεις το τηγάνι

Πρέπει να ζεσταίνεις το τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τηγανίσεις κάτι, διαφορετικά, το κρέας ή το ψάρι που θα φτιάξεις, δεν θα μαγειρευτούν σωστά.