5 τροφές που μπορούν να κρατήσουν για χρόνια αν αποθηκευθούν σωστά

20.06.2020
5 τροφές που μπορούν να κρατήσουν για χρόνια αν αποθηκευθούν σωστά
Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα από τη σπατάλη του φαγητού, επομένως είναι σημαντικό να το διατηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην το πετάς. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να γνωρίζεις πώς να το αποθηκεύσεις σωστά. Και μπορεί πολλές φορές να βγει σε κάτι νόστιμο. Γιατι αν δεν ξέρεις, το σούσι εφευρέθηκε ως ένας τρόπος για να κρατήσει τα ψάρια, βρώσιμα, για περισσότερο καιρό. Διάβασε λοιπόν 5 τρόφιμα που μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αν μάθεις πώς να τα αποθηκεύσεις σωστά.

Καρότα: Κάνε τα chips

Τα καρότα είναι ένα λαχανικό που πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν πάντα διαθέσιμο για το μαγείρεμα, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να τα κάνεις να διαρκούν περισσότερο. Κόψε τα καρότα σε μορφή chips και στέγνωσέ τα. Aν αφυδατωθούν, μπορούν να διαρκέσουν έως και 25 χρόνια!

Μήλα: Αφυδάτωσέ τα

Όσον αφορά στα φρούτα, τα μήλα μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό αν γίνουν chips. Για πάνω από 20 χρόνια, για να είμαστε ακριβείς. Κόψε τα μήλα και βάλε τά σε ξηραντήρα. Φύλαξέ τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες ή αεροστεγή βάζα και δοχεία.

Ξηροί καρποί: Σε σακουλάκι και στην κατάψυξη

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορείς να τους διατηρήσεις για πολύ καιρό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τους κρατάς κλειστούς και να τους έχεις μέσα σε κατάψυξη. Μερικοί μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια.

Ψάρια: Αγόρασέ τα σε κονσέρβες.

Τα κονσερβοποιημένα ψάρια καλής ποιότητας, όπως ο τόνος, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής: μερικά διαρκούν έως και 3 χρόνια. Ωστόσο, μόλις ανοίξεις το κουτί, πρέπει να καταναλώσεις το περιέχομενο.

Μέλι: Φύλαξέ το μακριά από τον ήλιο

Το μέλι μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, είτε ως υποκατάστατο της ζάχαρης είτε ως θεραπεία για τον πονόλαιμο. Ίσως βέβαια να ξέρεις ότι μπορεί να καταψυχθεί και να κρυσταλλωθεί (αν το ζεστάνεις θα επανέλθει στην αρχική του μορφή) και το εμπορικό μέλι έχει συνήθως ημερομηνία λήξης. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθώς το μέλι έχει βρεθεί ανέπαφο ακόμα και σε αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους. Απλώς φύλαξέ το σε ένα δροσερό δοχείο μακριά από το φως του ήλιου, κατά προτίμηση σε αυτό που το αγόρασες (αν είναι γυάλινο ακόμα καλύτερα).