Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα καρπούζι είναι ώριμο

19.06.2020
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα καρπούζι είναι ώριμο
Kαι ναι, με αυτά και με αυτά, έφτασε η ωραιότερη εποχή του χρόνου και μάλιστα με τα πιο γευστικά φρούτα. Εσύ δοκίμασες καρπούζι ή όχι ακόμα γιατί φοβάσαι ότι θα σου βγει «μάπα», όπως συνηθίζουμε να λέμε για κάτι που είναι χάλια; Θες όμως να μάθεις όταν αγοράζεις ολόκληρα καρπούζια, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις εάν είναι ώριμα;

Αν ναι τότε πρέπει να θυμάσαι καταρχάς ότι το καρπούζι δεν ωριμάζει περισσότερο μετά τη συγκομιδή του, οπότε αξίζει τον κόπο να το επιλέξεις προσεκτικά στο μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ.

Για να δεις λοιπόν εάν ένα καρπούζι είναι ώριμο, θα πρέπει να κοιτάξεις δύο βασικές ενδείξεις.

Αρχικά, σήκωσε μερικά καρπούζια που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Το κατάλληλο καρπούζι πρέπει να είναι το βαρύτερο καθώς ένα ώριμο καρπούζι αποτελείται από περισσότερο από 90% νερό, οπότε όσο βαρύτερο είναι τόσο το καλύτερο, λέει το Αμερικανικό National Watermelon Promotion Board.

Δεύτερον, γύρισε το καρπούζι και ρίξε μια ματιά στην κάτω πλευρά του. Θα πρέπει να είναι ορατό ένα κρεμώδες κίτρινο σημείο από τότε που καθόταν στο έδαφος και ωρίμαζε στον ήλιο, σημειώνει το Watermelon Board. Εάν δεν βλέπεις αυτό το σημείο ή αν υπάρχει αλλά έχει ένα πράσινο-λευκό χρώμα αντί για κιτρινωπό, πιθανότατα το καρπούζι δεν είναι αρκετά ώριμο. Πάρε καλύτερα το επόμενο καρπούζι που θα βρεις.