Πασχαλινά αυγά: Πώς θα τα βράσεις χωρίς να σπάσουν

23.04.2021
Πασχαλινά αυγά: Πώς θα τα βράσεις χωρίς να σπάσουν
Σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί, σε 9 μέρες έχουμε Πάσχα. Παραδοσιακά, λοιπόν, σε 6 θα βάφεις τα αυγουλάκια σου. Τη Μεγάλη Πέμπτη θέλει το έθιμο να γίνεται αυτή η "εργασία" και το έθιμο δεν "καταλαβαίνει" καραντίνες και τα σχετικά. Και φέτος, λοιπόν, θα τα βάψουμε τα αβγά μας. Και ξεκινάμε από τα βασικά . Είσαι έτοιμη;

Αν είσαι από αυτές που κάθε χρόνο έχεις "θεματάκι" με τα πασχαλικά αυγά σου πριν καν τα βάψεις, θα βρεις τις παρακάτω συμβουλές ιδιαίτερα χρήσιμες. Γιατί, κακά τα ψέματα... Είτε σπάσουν, είτε ραγίσουν τα αυγά, "σωστό" αποτέλεσμα δεν θα δεις!

Ιδού λοιπόν τα βασικά βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να έχεις τις λιγότερες δυνατόν απώλειες, από το βράσιμο κιόλας. Είτε βράσεις πρώτα τα αυγά και μετά τα βάψεις, είτε τα βράσεις μαζί με την όποιου χρώματος μπογιά επιλέξεις, οι συμβουλές είναι κοινές.

Και ένα έξτρα τιπ παρακαλώ: Καλύτερα να είναι λευκά τα αβγά που που θα αγοράσεις για την περίσταση. Βάφονται καλύτερα, όποια τεχνική κι αν επιλέξεις, κακά τα ψέματα!

Διάβασε επίσης: Ξεπάγωσε το βούτυρο σε 10 λεπτά -με ένα ποτήρι- όπως η Jennifer Garner [video]

1. Φρόντισε να μην είναι παγωμένα
Βασικός κανόνας θέλει αυγά και νερό να μην έχουν τεράστια διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ τους. Οπότε, αν έχεις τα αυγά στο ψυγείο -που δεν χρειάζεται, έτσι κι αλλιώς- φρόντισε να τα έχεις βγάλει από εκεί τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν αρχίσεις το βράσιμο.

2. Δώσε τους χώρο και... πανάκι
Μην στιμώχνεις τα αυγά μέσα στο κατσαρολάκι που επιλέγεις γιατί πρέπει να έχουν χώρο να "κινηθούν" όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει. Στον πάτο του σκεύουν μπορείς να βάλεις ένα κομάτι πανί ή ένα μικρό βετέξ και θα γλιτώσεις από ύποπτους κραδασμούς.

3. Πρόσθεσε ξίδι και αλάτι
Ρίξε λίγο από αυτά τα δυο "μαγικά" συστατικά στο νερό και θα έχεις την έξτρα βοήθεια του κοινού καθώς με αυτό τον τρόπο, ακόμη και αν ένα αυγό ραγίσει, δεν θα έχεις "διαροοή" ασπραδιού στο νερό.

4. Χρόνος και ένταση
Κατά τη διαδικασία του βρασμού διατρέχουν τα αυγά τον μεγαλύτεορ κίνδυνο να γίνουν... ομελέτα. Υπάρχει όμως μια λύση. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, σβήσε τη φωτιά. Άσε το σκεύος επάνω στο μάτι, σκέπασέ το και σε 20 λεπτά τα αυγά σου θα είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα, τη βαφή, σφιχτά και χωρίς ούτε μια ρωγμή!

Όσο για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα βάψεις; Μείνε.. "συντονισμένη" και θα σου δώσουμε πολλές επιλογές.