Η πιο elegant έκδοση της ABSOLUΤ

11.05.2014
Σιτάρι διαλεγμένο με το χέρι και απόσταξη μέσω ενός ιστορικού χάλκινου άμβυκα του 1921, αποδίδουν την κρυστάλλινη καθαρότητα και την απαράμιλλη μεταξένια υφή της πιο elegant έκδοσης της ABSOLUT. Ήρθε ανανεωμένη, με το χαρακτηριστικό χάλκινο στοιχείο της χαραγμένο πάνω στη νέα εντυπωσιακή φιάλη.

Υπό τις οδηγίες του Krister Asplund (Master Distiller) και της ομάδας του, η ABSOLUT δημιούργησε με υπομονή και επιμονή την αψεγάδιαστη luxury vodka ABSOLUT ELYX

«Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια τάση προτίμησης προς τις super premium vodkas εικόνας» αναφέρει ο Mathias Westphal, Global Brand Director και συνεχίζει «Η ABSOLUT ELYX είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένας συνδυασμός της παράδοσης στη χειροποίητη παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, της απόσταξης μέσω χάλκινου αποστακτήρα και της πρωτοποριακής σχεδίασης. Αποτέλεσμα χειροκίνητων διαδικασιών, αυθεντικής δεξιοτεχνίας και συνεχούς ανθρώπινης επίβλεψης σε κάθε κομμάτι της παραγωγής». Ελάχιστοι έχουν την κατάρτιση να λειτουργήσουν έναν τόσο παλιό χάλκινο αποστακτήρα. Κάθε κομμάτι του λειτουργεί αποκλειστικά με το χέρι, από τις λαβές και τις τάπες, μέχρι τα κουμπιά και τους μοχλούς. «Η παραγωγή vodka με τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί ιώβεια υπομονή, αλλά μόλις γευτείς το αποτέλεσμα αμέσως καταλαβαίνεις ότι αξίζει τον κόπο» αναφέρει ο Krister Asplund, Master Distiller της ABSOLUT ELYX.

Σιτάρι διαλεγμένο με το χέρι

Η ABSOLUT ELYX παράγεται αποκλειστικά στο Åhus της Σουηδίας (γενέτειρα της ABSOLUT) από επιλεγμένο χειμερινό σιτάρι καλλιεργημένο στο ιδιόκτητο αγρόκτημα της ABSOLUT, και νερό από την παρθένα – επίσης ιδιόκτητη – πηγή της. Όλα τα συστατικά που δημιουργούν την ακαταμάχητη ABSOLUT ELYX ανθίζουν και μεγαλώνουν σε ακτίνα μικρότερη των 15 μιλίων από τον αποστακτήρα, διασφαλίζοντας έτσι την ύψιστη ποιότητα παραγωγής και την τελειότητα σε κάθε στάδιο της.

Ένα απόσταγμα κρυστάλλινης καθαρότητας

Η ABSOLUT ELYX αποστάζεται με το χέρι, σε έναν ιστορικό χάλκινο άμβυκα που χρονολογείται από το 1921. Σε όλα τα σημεία του άμβυκα, από τις αντλίες και τις στήλες μέχρι τους σωλήνες, κυριαρχεί ο χαλκός, που λειτουργεί καταλυτικά στη δημιουργία της μεταξένιας της υφής.

Απαράμιλλη μεταξένια υφή

Το απόλυτο χαρακτηριστικό της ABSOLUT ELYX είναι η απαράμιλλη μεταξένια αίσθηση που αφήνει στο στόμα και η μοναδικά απαλή γεύση της. Η ABSOLUT ELYX είναι καθαρή και μεστή, με ένα εκλεπτυσμένο πληθωρικό άρωμα, μεταξένια υφή και καθαρή επίγευση που καταναλώνεται ιδανικά σκέτη ή σε cocktails, στα οποία αγκαλιάζει υπέροχα τα υπόλοιπα συστατικά με το διακριτικό αλλά παράλληλα επιβλητικό χαρακτήρα της. Είναι ένας ονειρικός συνδυασμός ποιότητας και στυλ, η προσωποποίηση της δεξιοτεχνίας, της δημιουργικότητας και του πάθους για το τέλειο που χαρακτηρίζει την ABSOLUT.

Διαθεσιμότητα

Την ABSOLUT ELYX θα τη βρείτε σε επιλεγμένα bar/clubs στις εντυπωσιακές φιάλες των 700ml, 1lt, 1.5lt, 3lt & 4.5lt, καθώς και σε επιλεγμένες κάβες.