Shaya: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μας μοναδικοί και ότι η διαφορετικότητα είναι η δύναμη μας...»

19.08.2022
Shaya: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μας μοναδικοί και ότι η διαφορετικότητα είναι η δύναμη μας...»
Η Shaya έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα της και δικαίως απολαμβάνει την κορυφή. Είναι μία ευτυχισμένη μαμά ενός μικρού γιου, του Τζέϊσον. Πρόσφατα έγινε ambassador κοσμημάτων με διαχρονικά Ελληνικά σύμβολα. H ωραία «Ελληνίδα» που αγαπήσαμε για την φωνή της, φόρεσε ως σύγχρονη θεά την πρώτη συλλογή Ancient Goddess των κοσμημάτων που πωλούνται on line.

Η κατά κόσμον Μαριάννα Χάνσεν υπήρξε μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Hi-5, συγκρότημα που προέκυψε από show ταλέντωn του Mega. Η Shaya γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1983 στη Δανία από όπου κατάγεται και ο πατέρας της, ενώ η μητέρα της έχει καταγωγή από τη Γουιάνα. Σε ηλικία 6 ετών μετακόμισε με τη μητέρα της στη Σουηδία, ύστερα από το διαζύγιο των γονιών της, ενώ το 1994, μετανάστευσε για ακόμη μια φορά με τη μητέρα της, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου και έμεινε μέχρι την ενηλικίωση της. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Καβάλα και εργάστηκε σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.

Η τραγουδίστρια μίλησε αποκλειστικά στο womenonly.gr και απάντησε στις ερωτήσεις του Γιώργου Μουλά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη σου είχες μιλήσει για το bullying. Πως πρέπει να το διαχειριστεί κάποιος και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα;

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μας μοναδικοί και ότι η διαφορετικότητα είναι η δύναμη μας, να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και να βγαίνει αυτό προς τα έξω. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σίγουρα πολύ, όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να εκφράζονται και παλεύουν για την ισότητα και έτσι τα θύματα δεν είναι πια μόνοι τους ενώ αντίθετα έχουν ενωθεί μεταξύ του και αυτό είναι δύναμη. Αυτοί που κάνουν bullying είναι κατώτεροι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα μέλλον στην κοινωνία μας και όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι και μη αποδεκτοί.

Πως βίωσες όλη αυτή την περίοδο του Κορωνοιού;

Μπορώ να πω πως πέρασα πολύ όμορφα αλλά και λίγο αγχώθηκα μετά από κάποιο διάστημα. Στο πρώτο lockdown έκανα διακοπές με την οικογένειά μου, πολύ soul-searching και ήταν υπέροχα. Στο δεύτερο lockdown άρχισα να σπουδάζω fashion design, κοσμητολογια , ασχολήθηκα λίγο με το gardening και δούλεψα λίγο το connection μου με την φύση. Μετά άρχισαν λίγο τα δύσκολα. Ήταν πολύ δύσκολα για τους καλλιτέχνες αυτή η περίοδος διότι δεν μπορούσαμε να εργαστούμε και η βοήθεια από το κράτος άρχισε πολύ αργά. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε άσχετες δουλειές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και σε πολλούς τους επηρέασε αρνητικά στην ψυχολογία τους. Τα καταφέραμε όμως και πάμε παρακάτω. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σε επαγγελματικό επίπεδο τι να περιμένουμε;

Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στην Μύκονο και εμφανίζομαι 7 στα 7 σε ένα υπέροχο sunset bar στο The Garden. Μπορώ να πω περνάω υπέροχα διότι έχω και το παιδί μου μαζί εδώ. Επίσης δουλεύω διάφορα projects μουσικά τα οποία από χειμώνα θα είναι έτοιμα. Από τις 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε την παράσταση μας στο Parfait στην Αθήνα που είναι ένα show φανταστικό με πολλά ταλέντα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βαλαρη. Αξίζει πραγματικά να έρθει να το παρακολουθήσει κανείς. Είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης όπου μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου και να παρακολουθήσεις ένα μοναδικό διαδραστικό cabaret show με 30 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Σου είχαν γίνει προτάσεις για να ακολουθήσεις το όνειρο σου στο εξωτερικό;
Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που με την πολύ σκληρή δουλειά, επιμονή και πείσμα εχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται το όνειρο μου στο εξωτερικό. Κάνω εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο σε πολύ high end χώρους και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως την Mclauren και με προτάσεις από την Ferrari, σε βραβεία μόδας όπως τα Vienna awards, δίπλα σε καταξιωμένους Dj όπως την Blondish, σε cabaret show στο Κουβέιτ, φωτομοντέλο σε με μεγάλους οίκους μόδας στο εξωτερικό και σε περιοδικά το μόνο που μου λείπει είναι μια ευρωπαϊκή μουσική επιτυχία. Όλα θα γίνουν αλλά πραγματικά έχουν πραγματοποιηθεί και όνειρα που δεν ήξερα ότι είχα.

Ποια είναι η πιο ακραία εκδήλωση θαυμασμού που έχεις δεχτεί;

Πρόταση γάμου από θαυμαστή.

Στα βραβεία MVMA από τα οποία έχεις τιμηθεί αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε φέτος περιστατικά βίας από γνωστούς τράπερ. Θα ήθελα το σχόλιο σου για αυτό που συνέβη.

Δυστυχώς είναι πολύ στενάχωρο που έγινε αυτό και στα MVMA διότι υποτίθεται ότι είναι μια μουσική γιορτή που ο σκοπός του είναι να μοιράζει αγάπη, χαρά να ενωθούμε ενεργειακά μεταξύ μας. Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που έγινε. Οι καλλιτέχνες έχουμε και μια ευθύνη δώσουμε θετικά αισιόδοξα μηνύματα στην νεολαία και όχι να μοιράζουμε βία. Κακώς... Στεναχωριέμαι πολύ

Τηλεοπτικά θα ήθελες να κάνεις κάποια εκπομπή και αν ναι τι θα σου άρεσε να κάνεις;

Θα ήθελα να είμαι Κριτής σε μουσικό ριάλιτι σόου.

Σε είδαμε πρόσφατα να ποζάρεις ως σύγχρονη θεά για συλλογή κοσμημάτων. Μίλησε μας για αυτό.

Η συνεργασία μου με την εταιρεία κοσμημάτων Luisant ήταν απλά συγκλονιστική. Τα κοσμήματα τους μοναδικά, σύγχρονα , ιδιαίτερα και κομψά. Αφού τα φορούσα και αισθανομουν όντως θέα:-). Είναι ποιοτικά κοσμήματα με πανέμορφα πετράδια και πιστοποιημένα. Diamonds are a girls best friend τελικά.