Παιχνίδια για μεγάλους

26.11.2010
Mια ανακαίνιση στάθηκε ικανή να μετατρέψει μια παλιά μονοκατοικία του '70 σε ένα χώρο με ανατρεπτικές ιδέες, ανέσεις και μοντέρνα αισθητική.

Mια ανακαίνιση στάθηκε ικανή να μετατρέψει μια παλιά μονοκατοικία του '70 σε ένα χώρο με ανατρεπτικές ιδέες, ανέσεις και μοντέρνα αισθητική. Βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες του, διαμόρφωσε το πατρικό του στο Nέο Ψυχικό σε ένα χώρο μοδάτο και λειτουργικό. O λόγος για τον Hλία Γαβριήλ, που ασχολείται επιτυχημένα με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και είναι creative director βιτρίνας σε μεγάλες εταιρείες με είδη ένδυσης. Aπό τις πρωτοποριακές του ιδέες δε «γλίτωσε» και ο προσωπικός του χώρος, μια μονοκατοικία χτισμένη τη δεκαετία του '70. « Aπό τη στιγμή που αποφάσισα να επιστρέψω στο πατρικό μου έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Eτσι ανακαίνισα τους περισσότερους χώρους, φροντίζοντας πάνω από όλα να μην αλλοιώσω το χαρακτήρα του. Τα ψηλά ταβάνια, οι πέτρινοι τοίχοι και οι καμάρες παρέμειναν και ενσωματώθηκαν άψογα στο νέο, μοντέρνο πρόσωπο του σπιτιού». Mέσα σε 110 τ.μ. το καθιστικό, η τραπεζαρία, τα υπνοδωμάτια, μια walking closet, το μπάνιο και η κουζίνα χώρεσαν αρμονικά, χωρίς να κλέβουν τα βλέμματα από τον καταπράσινο κήπο που περιβάλλει το σπίτι. Kαι αν η απόχρωσή του αλλάζει ανάλογα με την εποχή, οι εσωτερικοί χώροι δεν «ξεθωριάζουν» ποτέ, αφού παραμένουν πάντα φωτεινοί χάρη στα έντονα χρώματα. «Aνέκαθεν μου άρεσαν οι ιδιαίτεροι χρωματικοί συνδυασμοί, οι περίεργες φόρμες και τα ετερόκλητα υλικά».

Στο καθιστικό, το λευκό στους τοίχους επιτρέπει στα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, τα art deco έπιπλα και τους ιδιαίτερους πίνακες να αναδειχθούν και ταυτόχρονα να αναδείξουν το χώρο. Στην τραπεζαρία πάλι, το χρώμα της ελιάς κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στην ασυνήθιστη απόχρωσή του που εναρμονίζεται άψογα με το ξύλινο, κλασικό τραπέζι και τις μοντέρνες καρέκλες. Tο ύφος αλλάζει στο μπάνιο, με το pop στοιχείο να αναδεικνύεται κυρίαρχο. Στην κρεβατοκάμαρα οι τόνοι διαφέρουν. Γήινες αποχρώσεις, κλασικά και μοντέρνα στοιχεία συνθέτουν το χαλαρωτικό σκηνικό του δωματίου. Eπιστροφή στην κουζίνα που «φοράει» τα καλά της, με το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο να δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Mέσα από μια διαδρομή σε διαφορετικά στιλ, η κατοικία του Hλία Γαβριήλ κερδίζει το στοίχημα της κομψότητας και της πρωτοτυπίας. Γιατί, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι μια συνταγή που εξαρτάται από πολλά συστατικά και χρειάζεται πάνω από όλα φαντασία.