Πώς να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά έντομα με φυσικά εντομοαπωθητικά

10.08.2023
Πώς να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά έντομα με φυσικά εντομοαπωθητικά
Διανύουμε την εποχή όπου τα ενοχλητικά ζωύφια εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στο σπίτι μας για αυτό θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά, όμως τα χημικά φάρμακα είναι πολύ τοξικά και επιβλαβή για να τα χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα.

Εάν αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να σκοτώσουν έντομα, σίγουρα δεν μπορούν να είναι καλές για την υγεία μας και είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε κάτι φυσικό και ασφαλές για να απωθήσουμε τα παράσιτα και τα έντομα, όποτε είναι δυνατόν.

Ας δούμε παρακάτω μερικά παραδείγματα του πώς τα φυσικά προϊόντα μπορούν να κρατήσουν μακριά από το σπίτι μας τα ενοχλητικά έντομα.

Πώς να απαλλαγείς από τα κουνούπια στην αυλή σου

Αράχνες

Ακόμα κι αν δεν έχεις δηλητηριώδεις αράχνες στην περιοχή σου, δεν θέλεις να μπουν στο σπίτι σου. Μπορούν να φτάσουν παντού και ακόμη και οι πιο μικρές είναι πραγματικά τρομακτικές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι αράχνες είναι φυσικοί θηρευτές των εντόμων, για αυτό καλό είναι να έχεις μερικές στο σπίτι ή τον κήπο σου τόσο για εσένα αλλά και τα φυτά σου.

Αν θέλεις να μην υπάρχουν κοντά σου αράχνες, υπάρχουν μη τοξικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποτρέψεις αυτά τα τα οχτάποδα έντομα από το να μπουν και να ζήσουν στο σπίτι σου.

Αυτό το φυσικό απωθητικό δεν θα σκοτώσει τις αράχνες, αλλά θα τις κρατήσει μακριά, καθώς σε αυτά τα τρομακτικά έντομα δεν αρέσουν οι έντονες μυρωδιές. Πρόσθεσε 5-10 σταγόνες έλαιο μέντας σε ένα μείγμα από 200 ml νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό, ανακίνησε το καλά και τις περιοχές με αράχνες μία φορά την εβδομάδα μέχρι να απαλλαγείς από αυτές. Το έλαιο μέντας μπορεί να αντικατασταθεί με έλαιο ευκαλύπτου, σιτρονέλλας, λεβάντας ή τεϊόδεντρου.

Πώς να απαλλαγείς από τις αράχνες, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά από το πουθενά, να εισχωρούν κρυφά σε μέρη στην κουζίνα ή στο ντουλάπι σου αφήνοντας ένα μονοπάτι για τους φίλους τους στο σπίτι σου. Αν και τα μυρμήγκια δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο, μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και ανάλογα με το είδος, τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα μυρμήγκια μισούν απολύτως τη μυρωδιά της κανέλας. Βάλε λίγη κανέλα σε σκόνη στα σημεία του σπιτιού σου από όπου νομίζεις ότι μπαίνουν τα μυρμήγκια. Για πιο μεγάλα αποτελέσματα, μπορείς να πάρεις λίγο αιθέριο έλαιο και να το προσθέσεις στη σκόνη κανέλας. Η μόνη παρενέργεια; Θα έχεις μια πολύ ωραία γήινη μυρωδιά στον αέρα.

Εάν δεν θέλεις να ρίξεις σκόνη κανέλας και να δημιουργήσεις ένα χάος στο πάτωμα, η χρήση ενός βαμβακιού για να σημειώσεις μια ευθεία γραμμή ή ένα ξυλάκι κανέλας μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι και την αυλή σου

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες δεν είναι μόνο αηδιαστικά έντομα που βλέπεις στο σπίτι σου, αλλά μπορούν επίσης να μεταφέρουν πολύ επιβλαβείς ασθένειες όπως το E.coli και να προκαλέσουν άσθμα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Δεν είναι περίεργο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι τις φοβούνται, οπότε για να απαλλαγείς από αυτές, υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείς να αγοράσεις από τα καταστήματα, αλλά είναι συνήθως πολύ τοξικά. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικούς τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποτρέψεις την είσοδο τους στο σπίτι σου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις βλαβερά προϊόντα για την υγεία σου.

Σφράγισε μικρές τρύπες και διατήρησε το σπίτι σου καθαρό. Οι κατσαρίδες μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σου από ρωγμές και αποχετεύσεις. Μπορούν επίσης να μπουν όποτε μυρίζουν ψίχουλα φαγητού που έπεσαν στο πάτωμα ή σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας. Γι' αυτό η σφράγιση τυχόν ρωγμών και η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική για να προσπαθήσεις να τις κρατήσεις μακριά.

Εάν έχεις ήδη στο σπίτι σου κατσαρίδες, αυτό το κόλπο είναι πολύ φθηνό και ασφαλές, και το πιο σημαντικό; Θα απαλλαγείς από αυτές. Ψιλόκοψε ένα κρεμμύδι και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και βάλε αυτό το μείγμα στις γωνίες του σπιτιού σου. Εφάρμοσε το ξανά καθημερινά και το σπίτι σου θα είναι πολύ σύντομα απαλλαγμένο από κατσαρίδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.08.2023 - 11:08