Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι και την αυλή σου

12.04.2022
Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι και την αυλή σου
Συμπεριλαμβανομένων των πιο αποτελεσματικών μεθόδων χωρίς χημικά

Γνώριζες ότι υπάρχουν περισσότερα από 12.000 είδη μυρμηγκιών σε όλο τον κόσμο; Ευτυχώς για εμάς, μόνο περίπου 30 είδη βρίσκονται γύρω από τα σπίτια μας, λέει ο Josh Matta, εντομολόγος και ανώτερος βιολόγος για το Spectrum Brands. Ενώ μπορεί να είναι ενδιαφέρον να παρατηρείς ένα εργατικό μυρμήγκι, κανείς δεν θέλει μια εισβολή από αυτά στο σπίτι του. Δες παρακάτω πώς μπορείς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια μια για πάντα.

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια εσωτερικού χώρου χωρίς χημικά
Θα χρειαστεί να παρατηρήσεις τα μυρμήγκια για να δεις πού μπαίνουν στο σπίτι σου και τι τα ελκύει μέσα. Σφράγισε τυχόν ρωγμές ή τρύπες και καθάρισε όλα τα τρόφιμα και το νερό που καταναλώνουν. Ανάμειξε ένα διάλυμα 50/50 τοις εκατό νερού και αποσταγμένο λευκό ξύδι για να σκουπίσεις τα ίχνη που ακολουθούσαν τα μυρμήγκια.

Πώς να διώξεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι και τα έπιπλά σου

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια εσωτερικού χώρου με λύσεις που αγοράζονται από το κατάστημα
Δοκίμασε παγίδες δολώματος μυρμηγκιών ανθεκτικές στην παραβίαση που μπορούν να τοποθετηθούν κοντά σε προβληματικές περιοχές. Αυτές περιέχουν μια μικρή ποσότητα τροφής αναμεμειγμένη με ένα φυτοφάρμακο που τα μυρμήγκια εργάτες παίρνουν πίσω στην αποικία για να ταΐσουν τη βασίλισσα. Όταν πεθαίνει η βασίλισσα, πεθαίνει η αποικία.

Πώς να αποτρέψεις τις παρασιτώσεις μυρμηγκιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Ο καλύτερος έλεγχος των μυρμηγκιών είναι η πρόληψη. Ξεκίνησε με τον καθαρισμό μέσα και γύρω από το σπίτι σου.

  • Τα μυρμήγκια χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Εξάλειψε το στάσιμο νερό, επιδιόρθωσε τις διαρροές σε στέγες και υδραυλικές εγκαταστάσεις και έλεγξε τους χώρους σου για υγρασία.
  • Διατήρησε τα πατώματα και τους πάγκους σου καθαρά! Απαλλάξου από τα ψίχουλα, σκούπισε τις διαρροές και μην αφήνεις φαγητό που δεν βρίσκεται σε σφραγισμένο δοχείο.
  • Αφαίρεσε το μπολ τροφής για το κατοικίδιο σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.